Українські війська висадилися та закріпилися на лівому березі на Херсонщині

Читати цю новину російською мовою
Українські війська висадилися та закріпилися на лівому березі на Херсонщині
Українські сили висадилися і протягом кількох тижнів утримують позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Їхня думка заснована на достатній кількості відеоматеріалів з геолокацією та текстових звітах російських міліблогерів.

“На кадрах з геолокацією, опублікованих російським міліблогером 22 квітня, видно, що українські сили зайняли позиції на березі річки Дніпро на північ від н. п. Олешки (7 км на південний захід від м. Херсон) та просунулися до північної околиці населеного пункту трасою на захід від Дачі (10 км на південь від м. Херсон)”, – сказано у зведенні ISW.

Крім того, аналітики вважають, що російські сили можуть не контролювати острови на річках Кінка та Чайка менш ніж за півкілометра на північ від геолокованих українських позицій біля Антонівського мосту.

В Інституті також зазначили, що 20 та 22 квітня російські міліблогери заявили про утримання українськими військовими позицій на східному березі Херсонської області протягом кількох тижнів. За їхньою інформацією, встановлені стабільні лінії постачання цих позицій та регулярно відбуваються бойові вильоти — все це вказує на відсутність російського контролю над цим районом.

Деякі міліблогери скаржилися, що низька інтенсивність стрілянини російської артилерії через надмірну централізацію російського військового командування дозволила українським військам висадитися на східному березі.

В ISW вважають, що російські сили можуть приділяти пріоритетну увагу підтримці оборони у міських районах, таких як Олешки та Нова Каховка, залишаючи острови у дельті Дніпра без нагляду.

«Масштаби та наміри цих українських позицій залишаються неясними, так само як і здатність і готовність України утримувати їх у цій області», – резюмували аналітики.

  • 329
  • 23.04.2023 07:17

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода