Шойгу та Герасимов намагаються переконати Путіна перейти до оборони

Читати цю новину російською мовою
Шойгу та Герасимов намагаються переконати Путіна перейти до оборони
Російське військове командування, ймовірно, намагається переконати президента РФ Володимира Путіна припинити наступ і перейти до оборонних операцій.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Деякі ультранаціоналістичні діячі стверджували, що Міністерство оборони Росії сигналізувало про зусилля щодо набору 400 000 військовослужбовців за контрактом, щоб гарантувати, що Росія має достатньо військовослужбовців для захисту та заморожування існуючих ліній фронту в Україні.

Крім того, російське військове командування також перекидає призовників до Криму і, можливо, планує підготувати інші ресурси, щоб гарантувати утримання позицій після того, як потенційний український контрнаступ досягне кульмінації.

«Міністр оборони Росії Сергій Шойгу та начальник Генерального штабу Росії генерал армії Валерій Герасимов, ймовірно, усвідомлюють загрозу українського контрнаступу, але продовжують посилати контрактників для посилення безглуздих наступальних операцій на вимогу Путіна», – зазначили в ISW.

Аналітики з посиланням на джерела в Кремлі пояснили це тим, що Путін віддає перевагу лояльності компетентності, і ця думка, ймовірно, заважає Шойгу і Герасимову зосередитися на створенні оптимальних умов для ефективної оборони, відмовляючись витрачати російські елітні підрозділи в завзятих боях на виснаження.

ISW раніше зазначав, що у травні 2022 року Шойгу і Герасимов не змогли переконати Путіна оголосити мобілізацію, незважаючи на те, що Росія на той момент дуже потребувала відновлення сил.

  • 235
  • 23.04.2023 07:31

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода