В’єтнам почав замінювати російську зброю на чеську

Читати цю новину російською мовою
В’єтнам почав замінювати російську зброю на чеську
В'єтнам, арсенал якого на 80% складає зі зброї з СРСР і РФ, розпочав переговори з Чехією про військові поставки, включаючи літаки, радари, стрілецьку зброю, а також модернізацію наявної бойової техніки.

Про це повідомило Reuters із посиланням на джерело в чеському уряді.

За його словами, тема безпеки була однією з головних під час триденного візиту минулого тижня прем’єра Петра Фіали до В’єтнаму. З 15 бізнес-лідерів, що його супроводжували, четверо представляли підприємства ВПК.

За підсумками зустрічі Фіали з прем’єром Фам Мінь Тіном уряду В’єтнаму заявив, що «два лідери домовилися активізувати співпрацю у сфері безпеки та оборони».

У 2019 р. В’єтнам замовив у чеського виробника Aero Vodochody дюжину легких бойових літаків L-39NG, постачання має розпочатися цього року. Обговорюються додаткові закупівлі та продаж військових вантажних літаків L 410 NG.

Військові контракти зазвичай включають і наступне обслуговування, постачання компонентів. Тут Чехія має добрі шанси замінити Росію, тому що її оборонні компанії навчилися модернізувати радянсько-російську техніку та випускати сумісне з нею нове обладнання.

У Ханої компанії Czechoslovak Group та STV Group обговорювали встановлення на такі танки та бронемашини сучасних систем зв’язку, а також контракти на обслуговування та продаж запчастин.

Росія здає позиції на міжнародному ринку озброєнь, багато в чому через катастрофічні втрати військової техніки в ході війни з Україною. За даними Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем світу, експорт озброєнь із Росії у 2018–2022 роках впав на 31%, а її частка на світовому ринку скоротилася із 22 до 16%.

  • 328
  • 24.04.2023 19:03

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода