Безпека при використанні криптовалюти

Читати цю новину російською мовою
Безпека при використанні криптовалюти
Заощадження коштів у криптовалюті – один із перевірених методів їх надійного зберігання.

Заощадження коштів у криптовалюті – один із перевірених методів їх надійного зберігання. Ніхто не міг передбачити такої популярності крипти. Якщо курс ефіру на початку існування був мінімальним, то зараз його вартість перевищує 1,5 тисячі доларів. Спеціалісти фінансового ринку стверджують, що цей показник не остаточний, і він може швидко змінитися в сторону відчутного зростання.

Володіння заощадженнями в крипті – ласий шматок для шахраїв. Вони знають чимало способів, як видурити кошти у власника. Але втратити їх майже неможливо, якщо зберігати максимальну уважність при роботі з криптою. Найбільше страждають саме через необережність.

Як захистити гаманець?

Ні в якому разі не можна зберігати доступ до криптогаманця відкритим. Якщо втратити накопичувач, то можна сміливо прощатися зі всіма цифровими активами. Зловмисники можуть просто викрасти смартфон або флеш-носій, щоби заволодіти доступом до чужого криптогаманця.

Сам смартфон, де зберігаються паролі доступу, необхідно блокувати цифровим чи графічним кодом, відбитком пальця, але не розпізнаванням обличчя чи розблокуванням за геолокацією. В недорогих смартфонах розблокування за обличчям спрацьовує навіть при наведенні на фото власника.

Також можна налаштувати знищення даних на смартфоні. Наприклад, зловмисник робить кілька спроб розблокувати пристрій, а після 5 чи 10 з них всі дані знищуються. Попередньо необхідно скопіювати найважливіші дані у хмарний сервіс, щоби потім отримати доступ до них.

Спеціалісти також рекомендують відмовитися від практики використовувати до різних сайтів одні й ті ж самі паролі, особливо якщо мова йде про вхід до криптогаманця. Дані для входу можуть зберігатися не лише в смартфоні, але і в пам’яті ноутбука чи ПК. Необхідно регулярно проводити сканування операційної системи на наявність вірусів чи фішингових програм. Для цього використовуються антивіруси, утиліти та інше програмне забезпечення.

Як не втратити віртуальні заощадження?

Далі піде мова про найбільш популярні методи шахрайства. Серед головних із них:

  • підробка сайту (в адресі сайту може бути змінена всього єдина буква);

  • хакерські мобільні додатки (при їх встановленні можна втратити цінні дані зі смартфона);

  • фішинг (викрадення паролів);

  • накачка ринку (користувач отримує неправильні дані про курс та невигідно для себе позбувається від криптовалюти);

  • фальшиві рекомендації (відома особистість рекомендує продавати крипту);

  • шантаж і т. д.

Перш за все варто впевнитися, що введення пароля відбувається дійсно на оригінальному сайті, а не на його підробці.

Першу операцію з переказу коштів також потрібно проводити дуже обережно. Краще не ризикувати одразу великими сумами: безпечніше переказати мінімально можливу суму, щоб упевнитися, що переказ працює.

Також варто пам’ятати, що будь-які перекази в криптовалюті неможливо скасувати. Тобто достатньо зробити помилку в єдиному символі, щоб заощадження було відправлено в незрозумілому напрямку. Таким чином, найголовніше при наявності криптовалютних заощаджень – власна обережність та уважність під час здійснення операцій з криптою.

Источник: Власти.нет

  • 98
  • 27.04.2023 18:41

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода