Пригожин боїться українського контрнаступу у Бахмуті

Читати цю новину російською мовою
Пригожин боїться українського контрнаступу у Бахмуті
Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин побоюється контрнаступу українських військових у Бахмуті та закликає Кремль посилити оборону на сході України.

Таку думку висловили експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Напередодні Пригожин погрожував вивести свої формування з Бахмута, якщо військове командування не надасть більше боєприпасів.

«Якщо дефіцит боєприпасів не буде поповнений, то ми змушені будемо в організованому порядку, щоб не бігти, як боягузливі щури потім, або виходити, або залишитися гинути. Швидше за все, частину підрозділів ми будемо змушені вивести з цієї території», – сказав Пригожин у інтерв’ю провоєнному блогеру Семену Пегову, опублікованому у суботу.

Пригожин продовжує спроби переконати Кремль перейти до оборони на сході України, аналізує його заяви ISW. У тому ж інтерв’ю Пегову засновник ПВК «Вагнер» висунув версію про те, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня. «До 15-го наступ буде просто ось 100%», – спрогнозував він.

Російські військові, на думку Пригожина, не поспішають готуватися до відбиття атаки, пишуть експерти ISW. Загроза Пригожина піти з Бахмуту, на їхню думку, може свідчити про те, що він вважає вразливими російські позиції в Бахмуті.

Представник східного угруповання військ української армії Сергій Череватий напередодні заявив, що у Бахмуті тривають тяжкі бої.

  • 146
  • 30.04.2023 07:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода