У Росії відзначили взяття Бахмута майже як взяття Берліна

Читати цю новину російською мовою
У Росії відзначили взяття Бахмута майже як взяття Берліна
Загони ПВК "Вагнер", скоріш за все, вийшли до західного адміністративного кордону Бахмута, у зв'язку з цим російське телебачення рапортувало про це передбачуване остаточне взяття невеликого міста як про якусь епохальну подію.

Про це розповіли в Інституті вивчення війни.

«Російське державне телебачення зобразило передбачуване взяття Бахмута як доленосну історичну подію і заявило, що взяття міста сприятиме успіху російських операцій із взяттю Слов’янська (41 км на північний захід від Бахмута), Краматорська (35 км на північний захід від Бахмута) і навіть Дніпра (приблизно 215 км на захід від Бахмута)”, – сказано у зведенні ISW.

Там також додали, що Кремль, ймовірно, спробував подати взяття Бахмута як історичну перемогу, оскільки тактичних успіхів в Україні у нього, як і раніше, немає.

Оглядачі ISW зазначають, що телеканал «Перший» навіть заявив, що «вагнерівці» у Бахмуті мають почуватися як «їхні діди в Берліні».

ISW відзначає контраст цих рапортів держтелебачення з більш тверезими висловлюваннями російських ультранаціоналістів-блогерів, які міркують про необхідність та шанси після Бахмута взяти села та містечко Часів Яр на захід від нього.

«Ця розбіжність, що зростає, ймовірно, продовжить підривати здатність Кремля формувати російський інформаційний простір», – передбачає ISW.

  • 445
  • 22.05.2023 06:53

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода