Китай відмовився закуповувати російську пшеницю всупереч проханням Путіна

Читати цю новину російською мовою
Китай відмовився закуповувати російську пшеницю всупереч проханням Путіна
Рекордний урожай зерна, зібраний минулого року російськими аграріями, виявився не потрібним найбільшому торговому партнеру Росії.

Про це повідомило The Moscow Times.

Китай, який збільшив закупівлі в РФ практично всіх видів природних ресурсів — від нафти та газу до вугілля та металів, відмовляється закуповувати пшеницю російського виробництва, незважаючи на численні прохання, озвучені президентом Володимиром Путіним.

За підсумками січня-квітня Китай імпортував 6 млн. тонн пшениці — на 60% більше, ніж роком раніше. Але російські поставки становили лише 30 тисяч тонн, або нікчемні 0,5% від імпорту, зазначає Bloomberg з посиланням на дані митниці КНР.

Зерно не потрапило до великого «шопінг-листу» Китаю, хоча його закупівлі обговорювалися на зустрічі Путіна та Сі Цзіньпіна в Москві наприкінці березня.

«Є можливості для суттєвого нарощування в КНР м’яса, зерна та інших категорій товарів», – говорив президент РФ після переговорів.

Але через два місяці зрушити процес із мертвої точки так і не вдалося. Замість російської пшениці Китай віддає перевагу австралійській (59%), канадській (18%) та американській (9%). Проблема виникла на рівні фітосанітарних вимог Китаю, зазначає Bloomberg.

  • 703
  • 22.05.2023 14:20

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода