Перші 100 днів: глава Запорізької ОВА Малашко розповів про кадрові зміни, плани після деокупації та відновлення області

Читати цю новину російською мовою
Перші 100 днів: глава Запорізької ОВА Малашко розповів про кадрові зміни, плани після деокупації та відновлення області
Бути керівником Запорізької обласної військової адміністрації - це трішки інше, ніж служити у Службі безпеки України та мати відповідний досвід, але варто робити все, щоб область стала найкращою.

Так оцінив свої перші 100 днів на посаді очільника ОВА Юрій Малашко на пресконференції із запорізькими журналістами.

“Але я думаю, що ми всі разом, разом із моїми радниками будемо робити все, щоб наша Запорізька область була найкращою областю. Так воно і має бути”, – зазначив він.

Очільник ОВА розповів про работу військової адміністрації та депутатів обласної ради,подальші кроки, заплановані після деокупації області, а також кадрові зміни, що плануються у майбутньому.

Про розширення повноважень ОВА

Малашко висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає розширення повноважень Запорізької обласної державної адміністрації, що дозволить керівнику ОВА тимчасово взяти на себе повноваження бездіяльних органів влади.

“Наразі законопроєкт, поданий президентом України, перебуває в комітеті оборони і вже найближчим часом ми будемо захищати його. Я маю надію, що у Верховній раді проголосують про розширення повноважень”, – сказав глава ОВА.

Про кадрові зміни і розкрадання гуманітарки

Малашко підтвердив, що звільнення заступниці колишнього очільника Запорізької ОВА Злати Некрасової сталося за його розпорядженням.

“Для таких посадових осіб є спеціальне законодавство. Відповідно до нього, одразу після призначення голови міської чи обласної державної адміністрації, колишні заступники повинні написати заяву про звільнення. Вона цього не зробила, а тому була звільнена згідно зі спеціальним законодавством”, – пояснив очільник ОВА.

Також журналістам повідомили, що є два кримінальні провадження стосовно розкрадання гуманітарної допомоги в області, триває досудове розслідування.  Крім того, було створено єдину інформаційну систему розподілу гуманітарної допомоги. За словами обласного голови, таким чином жодний посадовець вже не зможе вплинути на розподіл допомоги. Малашко додав, що найближчим часом варто очікувати нових кадрових змін у керівництві області.

Про відбудову після деокупації

Торкнувся очільник адміністрації болючої проблеми відбудови та відновлення зруйнованого та пошкодженого окупантами майна.

За його словами, чотири будинки буде відновлено коштом міського бюджету, ще сім  – за рахунок державного бюджету.

“У нас є країни-партнери, з якими вже є домовленості, але ми розуміємо, що найголовніше наше завдання — це деокупація. Після деокупації та після обрання державної влади на місцях, ми зможемо зрозуміти, який об’єм допомоги від наших партнерів нам буде потрібен”, – пояснив Малашко.

Щодо відновлення приватного сектору, то за його словами, наразі коштів на це немає. Але ведеться робота з занесення пошкодженої та зруйнованої нерухомості до реєстру, після чого відповідна комісія визначить суму коштів, необхідних для відновлення або компенсацій.

До того ж Малашко зазначив, що в області є населені пункти, які можуть бути вщент зруйновані окупантами.

“Ми будемо розраховувати на відновлення в залежності від бажання бізнесу повертатися та працювати на місцях”, – додав він.

  • 451
  • 22.05.2023 18:40

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода