Росіяни в Бахмуті опинилися в небезпечному становищі – ISW

Читати цю новину російською мовою
Росіяни в Бахмуті опинилися в небезпечному становищі – ISW
Російські збройні формування, взявши Бахмут, опинилися там у небезпечному становищі – але російська пропаганда та військові блогери майже не розповідають про це, а святкують перемогу.

Про це написали аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у черговому зведенні.

Описавши суперечки росіян про те, кого і як треба нагороджувати за взяття Бахмута, вони нагадали про фактичний стан справ.

«Перебільшена увага до заяв про перемогу в Бахмуті відволікає увагу від того хисткого становища, в якому опинилися російські військові в Бахмуті і навколо нього [...] Російські військові в Бахмуті перебувають у вразливому становищі особливо тому, що їх наступ у цьому районі, найімовірніше, видихся, а це дає українській армії можливість для нових контратак на вже ослаблені фланги у Бахмуті», – сказано у зведенні.

Додатковий ризик для росіян, з точки зору ISW, становить і оголошений засновником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним виведення його частин із Бахмута в тил протягом кількох днів.

Міністерству оборони Росії у разі відходу «вагнерівців», можливо, доведеться затикати цю ділянку погано навченими та екіпірованими звичайними частинами – такими ж, які щойно, у травні, відступали на флангах на північ і південь від міста.

При цьому у російському інформаційному просторі ця небезпека здебільшого ігнорується, вважають у ISW.

  • 188
  • 23.05.2023 07:17

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода