Події в Бєлгородській області викликали в РФ інформаційне потрясіння

Читати цю новину російською мовою
Події в Бєлгородській області викликали в РФ інформаційне потрясіння
Російський інформаційний простір відреагував на події 22 травня у Бєлгородській області панікою, фракційністю та неузгодженістю, які він зазвичай демонструє, коли відчуває значні інформаційні потрясіння.

Таку думку висловили в Інституті вивчення війни (ISW).

Там зазначили, що деякі провоєнні блогери зациклилися на тому, що «РДК» і «ЛСР» складаються здебільшого з росіян, назвали їх зрадниками Росії, безпідставно звинувативши у роботі на ГУР.

Кілька воєнкорів припустили, що атака була цілеспрямованою інформаційною операцією, яка мала на меті відвернути увагу від нещодавнього захоплення Бахмута Росією та посіяти паніку в російському інформаційному просторі напередодні можливого українського контрнаступу.

Військовий злочинець та ультранаціоналіст Ігор Гіркін зауважив, що він давно попереджав, що такі транскордонні рейди можуть бути частиною ширшої української контрнаступальної стратегії.

Власник ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин скористався інцидентом, щоб звинуватити російський уряд та його бюрократичну бездіяльність у сприянні атаці. Пригожин розкритикував Міноборони РФ за неспроможність зміцнити російські кордони та захистити Росію.

Перша помічена лінія російських оборонних укріплень пролягає, зокрема, за 2 км від Гори-Подолу, і припущення, що силам «РДК» вдалося пробити оборонну лінію, підкреслює слабкість таких укріплень, принаймні, коли вони не повністю укомплектовані добре підготовленими та добре оснащеними солдатами.

Оскільки більшість російських провоєнних блогерів відповіли на події відносно різними занепокоєннями, тривогами та гнівом, а інформаційний простір не згуртувався навколо однієї цілісної реакції, це свідчить про те, що вони застала зненацька російських коментаторів, вважають в ISW.

  • 188
  • 23.05.2023 07:47

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода