ЗСУ проводять відволікаючі операції перед наступом – FT

Читати цю новину російською мовою
ЗСУ проводять відволікаючі операції перед наступом  – FT
Удари дронів по Кремлю, рейд проукраїнських угруповань у Бєлгородську область, напад морських безпілотників на корабель «Іван Хурс» (і, ймовірно, атака безпілотників на Москву) можуть бути частиною «формуючих операцій» України напередодні наступу ЗСУ.

Про це пише Financial Times.

Як пояснює видання, «формуючі операції» покликані заплутати супротивника, тим самим змусивши його вчиняти дії, вигідні іншій стороні.

«Вони [ці операції] схожі на руки фокусника, які відволікають глядача і змушують його концентрувати увагу на чомусь іншому», – пояснив експерт Інституту сучасної війни у Вест-Поінті Джон Спенсер.

Україна використала подібну схему дій під час наступу влітку-восени 2022 року, під час якого ЗСУ вдалося звільнити більшу частину Харківської області. Тоді українське керівництво довго обговорювало можливість наступу на півдні, після чого ЗСУ завдали удару на північному сході. Так само чинила і Росія напередодні повномасштабного вторгнення в Україну, змусивши ЗСУ розмістити додаткові резерви поблизу білоруського кордону на випадок нападу Росії з території Білорусі.

За словами західних чиновників, невідомо, наскільки успішним буде український наступ, проте вони впевнені, що Україна продовжить проводити свої «формуючі операції» і завдавати точкових ударів, у тому числі далекобійних ракет Storm Shadow, аж до його початку.

  • 198
  • 30.05.2023 18:26

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода