Парламент Швейцарії відмовився дозволити реекспорт озброєнь в Україну

Читати цю новину російською мовою
Парламент Швейцарії відмовився дозволити реекспорт озброєнь в Україну
Нижня палата парламенту Швейцарії 98 голосами проти 75 відхилила пропозицію, яка дозволяла зробити виняток із Закону про військову техніку, що забороняє постачання озброєнь швейцарського виробництва до воюючих країн.

Про це повідомило ВВС.

Жан-Люк Аддор, який представляє найбільшу в палаті правопопулістську Швейцарську народну партію, вказував, що ця пропозиція прямо порушує нейтралітет країни.

Швейцарія є великим експортером озброєнь, але всі вони продаються за кордон зі стандартною умовою, що реекспорт повинен узгоджуватися з владою Швейцарії. Відповідно до Закону про військову техніку, уряд Швейцарії не дозволяє постачання до країн, що беруть участь у збройних конфліктах.

З початку війни в Україні, посилаючись на цей закон, Берн відмовив у передачі зброї швейцарського виробництва в Україну трьом країнам – Німеччині, Іспанії та Данії, зазначає AFP.

Швейцарія засудила російську агресію проти України і приєдналася до міжнародних санкцій проти Росії (через що Москва тепер відмовляється вважати її нейтральною країною), але у питанні постачання зброї залишається непохитною.

  • 135
  • 02.06.2023 07:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода