Кремль використовує мирні ініціативи африканських лідерів для тиску на Захід

Читати цю новину російською мовою
Кремль використовує мирні ініціативи африканських лідерів для тиску на Захід
Кремль, ймовірно, використовуватиме пропозицію лідерів африканських країн щодо мирних переговорів з Україною для інформаційного тиску, спрямованого на уповільнення західної допомоги Києву.

Таке припущення висловили аналітики Інституту американського вивчення війни (ISW).

У суботу президенти ПАР, Коморських островів та Сенегалу, прем’єр-міністр Єгипту та спецпредставники глав Конго та Уганди зустрілися у Санкт-Петербурзі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Вони наполягали на мирних переговорах з Україною, а Путін стверджував, що від них відмовляється українська влада. Він заявив, що Росія «цінує позицію країн Африки», але вкотре розповів про «кривавий держпереворот, підтриманий західними спонсорами» у 2014 році, тобто після Євромайдану та втечі з України країни президента Віктора Януковича.

«Кремль раніше активізував ці зусилля, щоб створити умови для свого наступу взимку-навесні 2023 року, і, ймовірно, повторно посилить цю інформаційну операцію, щоб послабити західну підтримку України під час контрнаступних операцій», – йдеться у повідомленні.

Аналітики ISW зазначили, що Кремль неодноразово подавав хибні сигнали про готовність вести переговори про врегулювання конфлікту, щоб змусити Захід піти на поступки та уповільнити подальшу підтримку України у війні з Росією. При цьому Москва не демонструвала реального наміру брати повноцінну участь у мирному процесі. Так було і з недавніми мирними ініціативами Китаю, які були представлені навесні 2023 року.

  • 146
  • 18.06.2023 07:51

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода