Палата представників США схвалила надання допомоги Ізраїлю без України

Читати цю новину російською мовою
Палата представників США схвалила надання допомоги Ізраїлю без України
Палата представників Конгресу США ухвалила в четвер окремий законопроєкт про надання допомоги Ізраїлю в обсязі $14,3 мільярда, хоча Білий дім просив ухвалити одним пакетом рішення щодо виділення коштів на безпеку, яке б передбачало підтримку України.

Про це повідомило CNN. «Зза» проголосували 226 конгресменів (переважно республіканці), «проти» – 196 (головним чином демократи).

Щоб компенсувати витрати на допомогу Ізраїлю, законопроєкт скасовує фінансування податкової служби на цю саму суму – $14,3 мільярда.

Водночас бюджетне управління Конгресу заявило, що пропозиція скоротити фінансування служби внутрішніх доходів збільшить дефіцит і призведе до втрати приблизно $26,8 мільярда протягом 10 років.

Лідер сенатської більшості демократ Чак Шумер назвав законопроєкт Палати представників «глибоко помилковою пропозицією», яку Сенат не розглядатиме. Демократи виступають проти ухвалення документа, який не включає допомогу Україні й передбачає скорочення фінансування служби внутрішніх доходів.

«Замість цього ми працюватимемо над нашим власним двопартійним пакетом надзвичайної допомоги, який включатиме допомогу Ізраїлю, Україні, конкуренцію з китайським урядом і гуманітарну допомогу Газі», – сказав Шумер.

  • 119
  • 03.11.2023 07:07

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода