Українські війська перекинули бронетехнику на лівий берег Дніпра на Херсонщині

Читати цю новину російською мовою
Українські війська перекинули бронетехнику на лівий берег Дніпра на Херсонщині
Українські війська перекинули обмежену кількість бронетехніки на східний (лівий) берег Херсонської області та продовжують більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції за участю легкого піхотного угруповання приблизно батальйонного розміру.

Про це сказано в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські «воєнкори» 6 листопада збільшили знімок, на якому нібито знято український гусеничний десантний транспорт, що перевозить бойову машину піхоти на східний берег біля села Кринки (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від Дніпра).

Інші «воєнкори» стверджували 7 листопада, що українська бойова машина піхоти самостійно перетнула річку Дніпро біля Кринок, а також збільшили окремі кадри 7 листопада, на яких нібито видно знищений західний бронетранспортер-амфібія у невстановленому місці на східному березі.

Деякі з російських так званих «воєнкорів» стверджували, що один або два українських БТРа перетнули Дніпро біля Кринок, тоді як інші «вєнкори» відзначали, що українські війська перекинули в цей район кілька бронетранспортерів.

Крім того, російські інформатори стверджують, що понад 300 українських військових (приблизно батальйон) діють на східному березі в районі Кринок, і що українські сили утримують позиції в центрі Кринок та прилеглих районах.

«Повідомлення про угруповання українських сил чисельністю до батальйону на східному березі свідчить про те, що інтенсивні російські зусилля з перекриття річки Дніпро не завадили українським силам перекинути додатковий особовий склад і матеріальну частину на позиції на східному березі», – зазначили аналітики.

  • 150
  • 08.11.2023 06:49

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода