Сирійська армія вступила в бій з армією США

Читати цю новину російською мовою
Сирійська армія вступила в бій з армією США
Сирійська армія вступила в бій з американськими військами та підтримуваними ними Сирійськими демократичними силами (СДС) у відповідь на обстріли східних кварталів Дейр-ез-Зора.

Про це повідомив Al Mayadeen із посиланням на джерела.

За даними телеканалу, бої почалися в підконтрольних американцям районах на схід від річки Євфрат, сторони використовують різні види зброї, включаючи важку артилерію та ракети.

Також голова Пентагону Ллойд Остін повідомив, що збройні сили Сполучених Штатів завдали авіаудару по об’єкту КВІР на сході Сирії у відповідь на попередні атаки на американські військові бази.

«Сьогодні (8 листопада – ред.), за вказівкою президента Байдена, збройні сили США завдали удару з метою самооборони по об’єкту на сході Сирії, який використовувався іранським Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) та пов’язаними з ним угрупованнями», – зазначив Остін.

За його словами, удар був завданий двома американськими винищувачами F-15 по сховищу зброї.

Глава Пентагону додав, що удар є відповіддю на серію атак на американський персонал в Іраку і Сирії, скоєних силами, пов’язаними з КВІР-Кудс.

«Сполучені Штати повністю готові вжити подальших необхідних заходів для захисту наших людей і наших об’єктів. Ми закликаємо проти будь-якої ескалації. Американський персонал продовжуватиме виконувати місії з протидії ІДІЛ в Іраку та Сирії», – наголосив Остін.

  • 716
  • 09.11.2023 07:54

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода