Зеленський не наважується оголосити призов та поповнити армію на 140 000 новобранців, – Bloomberg

Читати цю новину російською мовою
Зеленський не наважується оголосити призов та поповнити армію на 140 000 новобранців, – Bloomberg
Українська армія зазнає нестачі військовослужбовців, але черги з добровольців у військкоматах зникли.

Схвалений Верховною радою законопроект щодо зниження призовного віку для чоловіків без досвіду військової служби з 27 до 25 років лежить на столі президента Володимира Зеленського з червня, але той досі його не підписав

Про це написав Bloomberg.

Небажання Зеленського підписувати закон пов’язане з тим, що він хотів би отримати від керівництва ЗСУ чітке пояснення того, як воно має намір використати призовників, куди їх направити, яких цілей досягти за їх допомогою і як забезпечити ротацію, щоб дати відпочинок тим, хто протистоїть окупантам.

“В офісі президента бояться, що схвалення законопроекту різко підвищить напругу в суспільстві. Воно також може посилити настрої «доб’ємося миру за будь-яку ціну. Вони поки що не дуже популярні, але вже з’явилися і можуть загостритися», – каже Володимир Фесенко, голова правління київського Центру прикладних політичних досліджень «Пента».

Загалом призову підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років, але для тих, хто не має військового досвіду молодше 27 років, діють винятки. Зниження планки до 25 років, за оцінками командування, дозволило б залучити до армії близько 140 тисяч осіб.

  • 209
  • 30.11.2023 14:21

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода