Російські війська просунулись під Авдіївкою

Читати цю новину російською мовою
Російські війська просунулись під Авдіївкою
За останню добу російські війська продовжували наступ у районі Авдіївки та просунулися. Також підтверджено ворожий наступ в районі Старомайорського на Донеччині.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські військові блогери стверджували, що війська РФ просунулися на захід від залізничного полотна біля Степового (3 км на північний захід від Авдіївки) та поблизу Новокалинового (11 км на північний захід від Авдіївки).

29 і 30 листопада російські джерела стверджували, що їхні війська також просунулися на північ від промислової зони на південний схід від Авдіївки і що тривають бої поблизу Авдіївського коксохімічного заводу.

Генштаб України повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Степового, Новокалинового, Авдіївки, Сєверного (6 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки); на схід від Новобахмутівки (11 км на північний схід від Авдіївки); Тоненького (7 км на захід від Авдіївки).

На геолокаційних кадрах, опублікованих 29 листопада, видно, як частини російського 394-го мотострілецького полку (127-а мотострілецька дивізія 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу) захоплюють українські позиції на південний захід від Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки).

Раніше ISW оцінювало, що лінія фронту російських військ була за цими позиціями.

  • 125
  • 01.12.2023 06:54

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода