За два дні у польоті зламалися п’ять російських літаків

Читати цю новину російською мовою
За два дні у польоті зламалися п’ять російських літаків
Літаки російських авіакомпаній, що залишилися без технічного обслуговування через санкції, введені за вторгнення в Україну, продовжують ламатися в повітрі.

У суботу борт Airbus А321 «Аерофлоту», що летів із Санкт-Петербурга до Москви, запросив аварійну посадку в аеропорту Шереметьєво. Рішення про екстрене приземлення було прийняте через відмову лівого двигуна, повідомили «РИА Новости» екстрені служби.

Також 2 грудня в тюменському аеропорту «Рощино» з технічної причини здійснив посадку на запасний аеродром літак Superjet 100 авіакомпанії «Ямал», що прямував з Листопаду до Уфи, повідомляє Уральська транспортна прокуратура.

1 грудня вийшли з ладу одразу три літаки. Airbus A321 «Аерофлоту», що летів з Калінінграда до Москви, був змушений приземлитися в петербурзькому аеропорту «Пулково» через спрацювання індикації системи кондиціювання кабіни пілотів. Пасажирів пересадили на Boeing 777 для подальшої доставки до столиці.

Вранці того ж дня в МНС повідомили, що інший літак «Аерофлоту» – Boeing 737 з 408 пасажирами на борту, що виконував рейс з Москви, здійснив аварійну посадку в Южно-Сахалінську. Рішення було ухвалено через спрацювання індикації про падіння тиску на одному із шести коліс стійки шасі.

У Новосибірську у літака «ІрАеро» з 78 пасажирами на борту відмовили автопілот та закрилки після вильоту з аеропорту Толмачово. За даними Shot, борт Superjet 100, який мав поїхати в Талакан, зробив більше дев’яти кіл у зоні очікування перед тим, як благополучно приземлитися. Ніхто не постраждав.

  • 97
  • 03.12.2023 08:43

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода