Винищувачі F-18 та гелікоптери Apache: Україна запросила у США нові види зброї

Читати цю новину російською мовою
Винищувачі F-18 та гелікоптери Apache: Україна запросила у США нові види зброї
Україна запросила у США нові види озброєння для відбиття російських атак, серед них є сучасні системи протиповітряної оборони, винищувачі F-18 "Хорнет", безпілотники, гелікоптери Apache і Black Hawk.

Про це повідомило Reuters.

Офіційні особи Міністерства оборони України представили «список озброєнь для забезпечення потреб Сил оборони України» під час закритого засідання конференції у Вашингтоні в середу за участі урядовців і керівників ОПК.

Список включає зброю, яку Україна вже має на складі, як-от танки Abrams і 155-міліметрову артилерію, а також деяку зброю, таку як F-16, безпілотники та ракети великої дальності ATACMS, про яку просила раніше.

Але в цьому списку є кілька сюрпризів, зокрема дороговартісні літаки C-17 Globemaster виробництва Boeing (BA.N) і C-130 Super Hercules виробництва Lockheed Martin (LMT.N). У список потрапили ударні вертольоти Apache компанії Boeing, а також гелікоптер Black Hawk, виготовлений підрозділом Sikorsky компанії Lockheed Martin.

Україна також потребує винищувачі F-18 «Hornet», три типи безпілотників General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian і систему протиповітряної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) виробництва Lockheed.

  • 104
  • 07.12.2023 07:36

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода