Кремль доручив військовим взяти Авдіївку та Куп’янськ до виборів Путіна

Читати цю новину російською мовою
Кремль доручив військовим взяти Авдіївку та Куп’янськ до виборів Путіна
Кремль доручив російським військовим захопити Авдіївку і, можливо, Куп'янськ до виборів президента РФ у березні 2024 року, щоб сприяти успіху Володимира Путіна.

Таке припущення зробили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У той же час Путін підстрахувався на випадок, якщо армія РФ не вкладеться в зазначений термін. За цих обставин засвідчити підтримку Путіна російськими військовими має те, як він заявив про намір балотуватися на п’ятий президентський термін. Нагадаємо, він зробив це на церемонії нагородження військових, які воювали в Україні, у розмові з бойовиком «ДНР» Артемом Жогою.

ISW вважає таку «спонтанну» заяву Путіна постановкою. Однак вона вказує на те, що виборча кампанія російського диктатора може зосередитись на війні в Україні більшою мірою, ніж раніше прогнозували дослідники. Донедавна ISW виходив із того, що президентська кампанія Путіна, швидше за все, зосередиться на внутрішній стабільності та критиці Заходу.

В ISW кажуть, що передвиборна вистава була спрямована на дуже важливу групу: на 2,2 мільйони військовослужбовців, які, за словами Кремля, зараз перебувають під зброєю, а також їхні сім’ї і тих росіян, які так чи інакше постраждали від війни.

  • 104
  • 09.12.2023 07:37

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода