Росія втратила в Україні 87% своїх сухопутних військ та дві третини танків

Читати цю новину російською мовою
Росія втратила в Україні 87% своїх сухопутних військ та дві третини танків
Росія втратила 87 відсотків від загальної кількості сухопутних військ, які перебували у строю до початку вторгнення в Україну, та дві третини танків, які були до вторгнення.

Про це повідомило CNN з посиланням на джерело, знайоме з розсекреченою оцінкою американської розвідки, поданою до Конгресу.

Проте, незважаючи на великі втрати в людях та техніці, президент Росії Володимир Путін сповнений рішучості продовжувати війну. Довгоочікуваний український контрнаступ застопорився восени, і американські чиновники вважають, що Київ навряд чи досягне якихось значних успіхів у найближчі місяці.

Незважаючи на важкі втрати, Росія спромоглася зберегти свої військові сили, пом’якшивши стандарти призову та поповнивши запаси застарілого обладнання радянських часів. Проте, за оцінкою, війна «різко відкинула назад 15-річні зусилля Росії щодо модернізації своїх сухопутних сил».

Згідно з оцінкою, із 360 000 військовослужбовців, які увійшли до України, включаючи контрактників та призовників, Росія втратила на полі бою 315 000 осіб. З 3500 танків було втрачено 2200. Також знищено 4400 із 13 600 бойових машин піхоти та бронетранспортерів, що становить 32 відсотки втрат.

  • 118
  • 13.12.2023 10:35

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода