Путін звинуватив уряд у зростанні цін на яйця

Читати цю новину російською мовою
Путін звинуватив уряд у зростанні цін на яйця
Причиною різкого зростання цін на яйця в Росії став «збій» у роботі уряду, який вчасно не ухвалив рішення про збільшення імпорту.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін у ході «прямої лінії».

“Якраз зовсім недавно розмовляв з міністром сільського господарства, питав, як у нього з яйцями. Вони кажуть, що в них все гаразд. На що я йому відповів: «У наших громадян є проблеми. Зростання на яйце курки — 40%, а в деяких місцях і більше, і на м’ясо куряче», — сказав Путін.

За його словами, яйця до останнього часу були «выдносно дешевим білком» для росіян. Президент зізнався, що він і сам свого часу «міг десять [яєць] одразу з ранку навернути». «Тому шкодую і приношу свої вибачення з цього приводу. Збій у роботі уряду», – сказав Путін.

Напередодні Росстат констатував новий стрибок цін на курячі яйця. За тиждень, що завершився 11 грудня, їхня вартість у роздробі збільшилася на 4,55% після зростання на 4,23% тижнем раніше і на 15,1% у листопаді.

З початку року вартість курячих яєць злетіла на 46,2%, що зробило їх найдорожчим продовольчим товаром у країні. Майже так само різко – на 45,4% – підскочила вартість бананів. Третє місце на «п’єдесталі» інфляції посіли помідори, що стали дорожчими на 44,1%.

  • 162
  • 14.12.2023 14:20

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода