Коноплі у музичній культурі

Читати цю новину російською мовою
Коноплі у музичній культурі
Творчі особистості відомі своїми експериментами зі свідомістю, тому не дивно, що коноплі в мистецтві залишили незабутній слід.

Творчі особистості відомі своїми експериментами зі свідомістю, тому не дивно, що коноплі в мистецтві залишили незабутній слід. Важливо розуміти, що марихуана не наділяє людину талантом, а активізує роботу правої півкулі головного мозку, що відповідає за образне мислення та емоційні переживання. Її вживання, на думку митців, сприяє інтегрованому мисленню, коли обидві півкулі працюють максимально продуктивно у парі. Проте це лише суб’єктивна думка окремих, хоча і досить визначних у мистецтві, людей.

Найдавніша історія та вплив марихуани відомі саме в музиці, тому в цій статті ми зробили короткий огляд саме цієї сфери.

Окремо наголошуємо, що вся інформація надається виключно для ознайомлення. Ми нікого не закликаємо вирощувати та зберігати коноплі чи канабіс, оскільки це є порушенням чинного законодавства України.

Вплив канабісу на творців музики

Марихуана містить більш як 100 активних інгредієнтів, що мають назву канабіноїди. Це психоактивні сполуки, що впливають на нормальну роботу мозку та викликають зміни настрою, думок, поведінки, почуттів та свідомості. Останні дослідження довели, що люди, які вживають канабіс, мають більш розвинені творчі здібності ніж ті, хто не полюбляють «травичку». Доведено також, що тетрагідроканабінол впливає на здатність мозку обробляти музику та тимчасово покращує акустичне сприйняття.

Аби стимулювати творчий потенціал для кращого створення музики, найкраще використовувати квіти рослини, виростивши іх з фемінізованого насіння сортів Sativa. За відгуками музикантів найкращими «музичними» штамами є Джек Херер, Грін Крак та Дурбан Пойсон. Але це думка суб’єктивна та не підтверджена науковими дослідженнями та тестами. Обираючи найліпший сорт для написання музики, потрібно враховувати наступні особливості:

  • штам має бути гібридним та збалансованим, аби ефект від використання також був збалансованим;
  • використання сильних сортів сативи може призвести до надмірної стимуляції та зниження уваги музиканта, а сильна індика затуманює розум, що також має вбивчий вплив на творчі здібності;
  • усі зерна мають різну генетику, варто обирати сорти, що містять лимонен, терпен з цитрусовим смаком, який позитивно впливає на творчі здібності людини.

Деякі музиканти вважають, що саме лемонен допомагає їм запам’ятати велику кількість нових текстів за досить короткий період.

Відомі музиканти про канабіс

Культура вживання канабісу тісно сплелася з музичною культурою. Багато ямайських музикантів регулярно вживали марихуану як для створення своїх композицій, так і перед самими виступами. На думку відомого усім виконавця реггі Боба Марлі, коли вживаєш канабіс, він «знайомить тебе з твоєю природою». Він також вважав, що «трава» розвантажує та має “надихаючий” вплив.

А от нині покійний лідер культового гурту Nirvana Курт Кобейн не так позитивно відгукувався про канабіс. Він вважав, що марихуана призвела до того, що в нього з’явилися проблеми з короткотривалою пам’яттю. Варто зазначити, що коноплі музикант вживав постійно, починаючи з підліткового віку і мав серйозну залежність.

Цікаво, що всім відома кодова назва марихуани «420» також пішла з музичного середовища. Її вперше почали використовувати учасники гурту «Вальдо», в яких була традиція о 4:20 зустрічатися на території школи та шукати загублений врожай канабісу в лісі Пойнт-Рейєс в містечку Сан-Рафаель, штат Каліфорнія. З «легкої руки» басиста гурту Grateful Dead, що мав дружні стосунки з одним з учасників «Вальдо», термін «420» закріпився в цілому за марихуаною, а не лише за пошуком неіснуючого скарбу.

Прикладів використання канабісу музикантами під час написання пісень та у процесі їх виконання є безліч. Проте не існує жодного наукового дослідження, яке б довело, що за відсутності таланту використання конопель допомогло б їм у творчості.

Джерело: https://coffeeshop.ua/seed-shop

Источник: Власти.нет

  • 172
  • 14.02.2024 20:37

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода