Облаштовуємо кухню: кілька важливих правил

Читати цю новину російською мовою
Облаштовуємо кухню: кілька важливих правил
Кухня - приміщення, де ми проводимо багато часу з сім'єю, надихається та готуємо смачні страви, їжмо та просто відпочиваємо.

Кухня – приміщення, де ми проводимо багато часу з сім’єю, надихається та готуємо смачні страви, їжмо та просто відпочиваємо. При облаштуванні простору важливо дотримуватися деяких правил, щоб створити функціональний та лаконічний дизайн. Стильний та приємний інтер’єр дарує позитивні емоції та відчуття теплоти та затишку. Обмірковуючи дизайн, зверніть увагу в першу чергу на колірну гаму та універсальність меблів. Вона повинна бути зручною та надійною за конструкцією, а також органічно вписуватися за відтінками у загальну обстановку.

Кухонний гарнітур: що головне під час вибору?

Кухні бувають зовсім різні, і вибір оформлення залежить від ваших уподобань, особливостей приміщення, бюджету та потреб. Однак все одно важливо встановити мийку, стінку, стіл та додаткові тумби за бажанням. Перед покупкою необхідно продумати розміщення кухонного гарнітуру та основної техніки, щоб організувати все зручно для себе. Найкраще провести виміри вільного простору і визначити, які саме і в якій кількості потрібні меблі.

Також зверніть увагу на:

  1. Фурнітуру: вона має бути міцною та зручною. Усі ручки та механізми в тумбах варто підбирати з погляду практичності та стійкості. Наприклад, алюмінієві варіанти зараз найбільш популярні, оскільки довго служать і добре витримують навантаження та дії водою.
  2. Функціональність гарнітура: не купуйте занадто багато меблів, адже на кухні важливо лише щоб все стояло на своїх місцях. Захаращувати простір не варто, оскільки це вплине на загальний дизайн приміщення і лише заважатиме вашому комфорту.
  3. Форми та конструкції: підходити до вибору меблів варто акуратно та з розумом. Якщо у вас маленька кухня – ідеальним варіантом буде кутова конструкція або барна стійка. Такі елементи дозволять ефективно використовувати площу та облаштувати комфортний простір. У великих кухнях можна звернути увагу на прямі конструкції та острівцеві гарнітури. Вони додають вишуканості та розкоші дизайну, а також зручні в експлуатації.

Що стосується кольорової гами — у кухні найкраще поєднуються світлі відтінки, особливо якщо природного світла мало. Однак у разі великих вікон можна розглянути варіант темного гарнітура, він виглядає розкішно та елегантно.

В якому стилі купити кухню?

Зараз існує безліч моделей кухонного гарнітура в найрізноманітніших стилях: прованс, класика, сучасний, хай-тек, лофт, мінімалізм, скандинавський, модерн і багато інших.

Найактуальнішими є мінімалізм, модерн та лофт. Якщо ви хочете розкішний та стильний дизайн – вибирайте скандинавський чи модерн. Вони дозволяють поєднувати різні відтінки, обробки меблів та декор. Однак за бажання облаштувати спокійний і лаконічний простір — зверніть увагу на мінімалізм, класику та хай-тек. У цих стилях немає нічого зайвого, вони вишукані та елегантні у простоті.

Источник: Власти.нет

  • 190
  • 16.03.2024 09:02

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода