Під маскою благочесності, Або викриття корисливих мотивів

Читати цю новину російською мовою
Під маскою благочесності, Або викриття корисливих мотивів
Воєнний час - це період, коли громадські організації повинні діяти з особливою відповідальністю і чесністю, оскільки їхня діяльність має велике значення для суспільства і держави в цілому.

У світлі подій, що розгортаються в Україні, стає дедалі очевиднішим, що існують громадські організації, які, приховуючись за фасадом доброчесності та суспільної користі, насправді переслідують суто свої корисливі цілі. Ці організації, використовуючи силу і вплив громадських структур, радикально змінюють картину громадянського суспільства і порушують його законність.

Виникає питання: яким чином ми опинилися в цьому становищі і як дізналися про подібне явище? Відповідь на це питання неоднозначна. Дедалі частіше з’являються переконливі докази того, що деякі організації діють не на благо суспільства, а навпаки. Одним із ключових моментів, який привернув нашу увагу до цієї проблеми, є нещодавній мітинг однієї з громадських організацій, який вона проводила тільки за те що їй відмовили у наданні приміщення в оренду тим самим здійснюючи громадський тиск на суб’єкт господарювання.

Мова піде про громадську організацію «Всеукраїнська профспілка захисників України, спортсменів та працівників сфер», яка нещодавно провела мітинг під стінами готелю Дружба, що на праві власності належить Федерації профспілок України, лише через те, що власник відмовився їм видавати приміщення в оренду, здійснюючи свої законні й гарантовані Конституцією права.

Нижче наведено лист на підставі якого громадська організація попереджає про проведення мітингу через відмову видачеі приміщення в оренду, в тому числі і під ресторан.

А ось подивиться на яких автомобілях приїхали організатори мітингу.

На наш погляд, для протидії згубному впливу таких громадських організацій необхідно посилити контроль за їхньою діяльністю, впровадити прозорі механізми фінансового та діяльнісного контролю, а також підвищити абразивність та інформативність громадськості про методи деструктивного впливу таких організацій.

В остаточному підсумку, захист суспільства від подібного роду ситуацій, потребує спільних зусиль і активної громадянської позиції, тільки через об’єднання зусиль суспільства, влади і незалежних спостерігачів можна забезпечити захист інтересів окремих узятих громадян і суспільства в цілому, а також протистояти негативному впливу корисливих структур на наше суспільство.

  • 395
  • 24.04.2024 15:26

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода