Робітників ЗАО «Біолік» не пускають на власне підприємство

Читати цю новину російською мовою
Робітників ЗАО «Біолік» не пускають на власне підприємство
Триває протистояння між законними власниками харківського підприємства ЗАТ «Біолік» і найманими менеджерами компанії Валерієм Карамавровим, Олександром Богатирьовим та Олександром Забудкіним, які не допускають на підприємство представників

наглядової ради.

9 червня член Наглядової ради Юрій Ірклієнко та голова Ревізійної комісії (ревізор) ЗАТ «Біолік» Галина Тимошко намагалися зайти на підприємство, для виконання своїх посадових обов’язків,  але охорона зачинила двері прохідної й категорично відмовилася пускати на територію будь-кого (на робочі місця не могли пройти й рядові працівники підприємства). Свідками цього інциденту стали журналісти різних видань, які супроводжували представників Наглядової ради.

Очевидно присутність представників преси, які фіксували протизаконні дії, змусили охорону звернутися до керівництва. На прохідну вийшов працівник, що назвався юрисконсультом  Коваленком. Пан Коваленко заявив, що впускати на підприємство представника Наглядової ради не може, бо «не знає, хто це такий». В той же час він погодився прийняти та зареєструвати документи, зазначивши, що «перевірка може проводитися, але тільки після того, як усі заяви та запитання будуть вивчені, а керівник прийме відповідні рішення». Коли Юрій Ірклієнко у присутності журналістів телефоном звернувся по коментар до (назначеного у тому разі і за його участі) голови правління «Біолік» Валерія Карамаврова, той обізвав усіх присутніх рейдерами і відключив телефон.

Ревізор Тимошко висловила своє здивування насамперед тим, що співробітники (у тому числі й юрисконсульт Коваленко), які до сьогодні добре знали і її, й Ірклієнка, несподівано перестали всіх впізнавати. По-друге, тим, що чинять перешкоди до проведення перевірки. «Очевидно, їм справді є що приховувати», — заявила Галина Володимирівна.

Того ж 9 червня ЗАТ «Біолік» чекав ще один  безглуздий сюрприз. У Господарському суді Харківської області було розглянуто позов одного з акціонерів  «Біолік» (власника 12 акцій, підлеглого вищезгаданого Забудкіна) В. Товстогана щодо визнання недійсними деяких рішень чинної Наглядової ради.

Юристи «Біолік» вважають претензії пана Товстогана сміховинними. Але найнеприємніше інше: суддя Прохоров несподівано прийняв рішення про проведення слухання у закритому режимі.

Правник Олександр Головченко (представляє на процесі «Біолік») зазначив, що на процесі не були оприлюдненні жодні з даних, які могли б дати підстави для слухання справи у закритому засіданні. «Чому перед журналістами зачинили двері – загадка. За всю мою довгу практику таке стається вперше», — зазначив Олександр Головченко.

Журналісти намагалися дізнатися й від судді Прохорова, чому було прийнято таке рішення. Суддя, який буквально за дві години запевнив журналістів у відкритості процесу, зухвало відповів: «Не допустили, бо я взяв і прийняв таку ухвалу».

Довідка:

Нагадаємо, що наприкінці 2009 року ревізія виявила ряд незаконних договорів ЗАТ «Біолік»  із низкою фірм (у тому числі з фірмами SOLUX Corporation, що належить громадянину США Д. Іткіну, та  TEVERDA TRADING LTD, власником якої є Олександр Богатирьов, син секретаря РНБО Раїси Богатирьової) на придбання такого собі «ноу-хау» на загальну суму, що перевищує 9 млн. доларів.  З боку «Біолік» договори підписав  Валерій Карамавров. Тим самим він перевищив свої посадові повноваження, адже всі договори на суму що перевищує один млн. грн. затверджуються виключно Головою Наглядової ради.

3 лютого 2010 Карамавров Забудкін і Богатирьов, аби захистити себе зібрали незаконні збори Наглядової ради (не попередивши голову) і винесли кілька неправомірних рішень. Зокрема О. Богатирьов обрав себе Головою Наб. ради. Крім того, голову правління,   Валерія Карамаврова, було наділено повноваженнями, що перевищують статутні норми.

Вже 9 лютого рішенням законних загальних зборів акціонерів, повноваження Сергія Максимова, як Голови Наглядової ради було підтверджено. До того ж було внесено зміни у склад Наглядової ради.

Олександр Богатирьов і Валерій Карамавров цих рішень не виконують. Ними ініційовано майже 20 судових справ. Через це нормальну роботу підприємства блоковано. На сьогодні акціонери ЗАТ «Біолік» подали заяви про неправомірні дії згаданих осіб до відповідні правозахисних органів.

10.06.10 Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов взяв цю справу під особистий контроль.

Источник: Обозреватель

  • 110
  • 11.06.2010 17:25

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода