«Міна» з Канн приїде в Київ

Читать новость на украинском языке
«Міна» з Канн приїде в Київ
2 липня в Києві, в кінотеатрі «Україна» о 18.00 відбудеться прем’єра українського короткометражного художньому фільму «Міна», відзнятого в зоні АТО — «МІНА» (укр.) / «ONCE UPON A MINE» (Eng.)

Раніше, о 17.00 відбудеться прес-конференція за участі режисера, продюсерів та акторів кінострічки.

Короткометражний художній фільм/ Драма

Молодий художник Гена прагне миру і творчої самореалізації. Та навколишній світ не дає йому спокою: батьки не сприймають його громадянської позиції, кохана дівчина не розуміє, оточення дратує. Хлопець назавжди залишає рідне село на охопленому війною Донбасі — їде туди, де не стріляють.

До автобусу в краще майбутнє — кілька кроків, аж раптом на шляху втікача постає справжня перешкода, що може позбавити його життя… Варто Гені відірвати ногу від землі — міна вибухне. І поки хлопець не може зійти з місця — всі ті, від кого він утік, знаходять його…

За підтримки Фонду волонтерів України та Благодійного фонду «Омріяна країна»

Генеральний продюсер, режисер та співавтор: Вофка Соловей
Оператор-постановник: Олександра Мясникова
Художник-постановник: Жанна Харькова

Оригінальна ідея, сценарій та співпродюсер: Олексій Гавриленко

Співпродюсери: Анастасія Кирилюк, Олена Юзік, Надія Єрофеєва, Макс Чижевський

Ассоціативні продюсери: Олексій Толкачов, Ольга Cтоляренко, Катерина Демчук

Виконавчі продюсери: Назар Бонка, Тимофій Нагорний, Дмитро Міщенко, Лідія Білас, Ірина Мариніна, Наталія Попович, Оксана Семенюк, Олександр Каменець

Музика:«ДахаБраха», «ЭлектроМаш» і Вофка Соловей

Провідні ролі зіграли актори, в долю яких Україна увійшла назавжди.

Український шоумен, актор і режисер В’ячеслав Ніконоров — майстер казково-абсурдного трагіфарсу (серіал «Віталька» — Богданівна). Актор київської школи-студії «Чорний квадрат» з 2006 р., володар титулу «Кращий новачок». Вважає, що геніальне може народитися лише на стику жанрів.

Актор театру і кіно Юрій Яковлев-Суханов («Анна Герман», «Цвітіння кульбаби», «Свати-6»,  «Останній москаль») — навчався у Київському театральному інституті (1988-1992) та працював у Національному академічному театрі ім. Лесі Українки.

Родом з Донецька — Тетяна Кравченко, яскрава характерна актриса театру (Ленком, Москва), кіно («Життя і надзвичайні пригоди солдата Івана Чонкіна», «Ширлі-мирлі», «Небеса обітовані») і справжня зірка популярних телесеріалів («Свати»). Будь-яку роль сприймає як подарунок долі.

Вже понад рік Україну у світових новинах пов’язують із збройним конфліктом на Сході держави. Щоб показати ситуацію просто і зрозуміло, в художній формі, через емоції людей, які опинилися в епіцентрі подій, творча група вирушила у визволену частину Донецької області (у Слов’янськ, Семенівку, Артемівськ, Сиверськ та Святогірськ) — аби на власні очі побачити наслідки руйнівних боїв і поспілкуватися з місцевими жителями. Деякі сцени фільму «Міна» зняті без використання декорацій — у селі Семенівка та у місті Слов’янську, які постраждали від обстрілів.

Стрічка не просто розповідає про «совок», який, мов бур’ян на пустирі, вчепився корінням за пострадянський простір і проріс агресією та нетерпимістю. «Міна» наочно демонструє перевірену часом і життям мудрість: «Вихід там же, де й вхід» і наче говорить: «Розмінуй свою свідомість».

Короткометражний художній фільм «Міна» був знятий у вересні 2014 року. Це — спільний продукт голлівудських та українських фільммейкерів для представлення України у світовому кінематографі.

Світова прем’єра фільму відбулась на міжнародному кінофестивалі у Каннах (SHORTFILMCORNER у рамках FESTIVALDECANNES — із 13 по 24 травня 2015 р.)

Стрічку планується заявити на міжнародні кінофестивалі в Локарно, Турино, Сан-Франциско, Берліні та інших міжнародних фестивалях.

Нині ідуть перемовини про трансляцію фільму українськими телеканалами. Розглядається можливість трансляції фільму в телевізійних мережах різних країн (SundanceChannel, HBO, Showtime тощо) і OnDemand інтернет-каналах (Netflix, AmazonInstantVideo, AppleTVтощо). Таким чином з Україною та українським кіномистецтвом зустрінуться не лише туристи у готелях, а й корінні мешканці багатьох країн.

Источник: Власти.нет

  • 354
  • 02.07.2015 10:17

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода