Благородна місія нафтовиків

Читать новость на украинском языке
Благородна місія нафтовиків
Свого часу під час реконструкції лінійної виробничо-диспетчерської станції «Броди», що належить до структури АТ «Укртранснафта», довелося зрізати кілька розкішних дерев.

Свого часу під час реконструкції лінійної виробничо-диспетчерської станції «Броди», що належить до структури АТ «Укртранснафта», довелося зрізати кілька розкішних дерев. Жаль, звісно, але, що вдієш… І ось у Бродах нафтовики з усієї України зібралися на свою нараду і після її закінчення у їхньому колі визріла благородна ініціатива: завітати до місцевих лісівників і прилучитися до висадки молодняка. У Бродівському лісгоспі ініціативу сприйняли схвально. І вже наступного дня у шостому кварталі (виділ 13) в урочищі Фільварки, що на території Бродівського лісництва, півсотні нафтовиків, розділившись на групи по двоє, рядочками висаджували трирічні, до півметра висотою, деревця сосни звичайної. Ще недавно на тому місці буяв ліс, але досяг віку стиглості і, як мовиться, пішов під ніж, чи радше під пилу, й на промислове виробництво. Лісівники зачистили площу під відновлення і ось нагодилися нафтовики.

Головний лісничий ліс­госпу Олег Потьомкін провів для прибулих короткий інструктаж, нагодилася в урочище й інженер лісових культур Лідія Кінаш і робота під їхнім керівництвом закипіла.

Чаклували коло маленьких сосен начальники дільниць з Миколаєва і Закарпаття – Олександр Грабовський та Роман Стефанків, начальник ЛВДС «Броди» Андрій Фігун, радник генерального директора «Укртранснафти» Олександр Шубка, начальник департаменту управління персоналом Михайло Корнєв… Одне слово, сосонки садила, можна сказати, вся Україна – представники з Одещини, Житомирщини. Рівненщини, Полтавщини…

Не було хіба луганчан. У Лисичанську завод виведений з ладу через війну з російськими окупантами і перекачувальна дільниця у підсумку законсервована. Але нафтовики переконані, що це явище тимчасове й територіальну цілісність, врешті, вдасться відновити.

…Лагідне осіннє сонце щораз вище піднімалося над урочищем Фільварки і кидало яскраві блиски на зелені одежі сосняка. З кожною хвилиною росли у довжину рядочки трирічної сосни звичайної. Ось уже сягнули до пів гектара. Нафтовикам пояснили, що зрілий ліс тут виросте через 7-8 десятків літ. Отже, їхня праця – на далеку перспективу, як то мовиться, для онуків. Але від того їхня місія стала ще більш важливою і благородною!

Источник: Власти.нет

  • 2539
  • 10.03.2016 17:22

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода