26-й день войны: РФ пытается заставить Киев отдать южные и восточные территории Украины

Читать новость на украинском языке
26-й день войны: РФ пытается заставить Киев отдать южные и восточные территории Украины
Обстрел военного полигона в Ровенской области, завода Сумыхимпром, кражи кораблей с украинским зерном в утренней сводке событий на 21 марта.

Число потерь оккупантов в Украине близится к 15 тыс., растет и список военных преступлений, совершенных армией России на украинской земле. Вчера, 20 марта, войска РФ обстреляли Мариуполь с моря, последние дни российские ракеты почти ежедневно разрушают городскую и жилую инфраструктуру Киева, как и десятков других украинских городов.

The Wall Street Journal, ссылаясь на «высокопоставленных чиновников в администрации Байдена», пишет, что российские войска откажутся от взятия Киева, но попробуют удержать южные и восточные территории Украины. При этом обстрелы украинских городов продолжатся как шантаж с целью вынудить на нейтральный статус и другие требования РФ. Для осаждённых граждан Украины смена стратегии означает недели, а возможно, и месяцы атак ракетным и артиллерийским огнём с большого расстояния.

Читайте Власти в Telegram: сообщаем только самое важное

08:40 Білий дім не розголошує можливі санкції проти Пекіна у випадку, якщо Китай підтримає РФ

Заступник радника президента США з нацбезпеки Даліп Сінгх відмовився розкривати, які заходи планує американська адміністрація для Китаю на випадок, якщо він допоможе Росії у питаннях, пов’язаних з російським військовим вторгненням в Україну.

«Це залишається секретом», — сказав він в інтерв’ю телеканалу CBS у відповідь на запитання ведучої, чи це будуть санкції.

08:28 «Загрози населенню міста Суми немає». Голова Сумської ОВА показав наслідки обстрілу на заводі Сумихімпром, де стався витік аміаку

За словами Дмитра Живицького, нині аварію локалізовано, аварійні бригади ДСНС працюють на об’єкті, хагрози населенню міста Суми немає.

08:24 План Б. Путін змінив тактику у війні проти України — WSJ

Високопоставлені американські чиновники розповіли, що Путін більше не ставить за мету захопити українську столицю. Натомість він намагається змусити Київ прийняти претензії Росії на південні та східні території України, пише Wall Street Journal.

Співрозмовники видання наголосили, що Росія прагне забезпечити «сухопутний міст» між західною частиною Росії та Кримом, а також розширити свій контроль над Донбасом.

08:13 Путін б’є по мирному населенню України, бо зазнає воєнних невдач — голова Пентагону

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Володимир Путін вдається до атак проти цивільного населення України, бо зазнає воєнних невдач.

08:04 У Рівненській області Росія завдала два ракетних удари по військовому полігону

Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль у відеозверненні. За його словами, удари було нанесено 21 березня, деталі про наслідки ударів будуть оприлюднені згодом.

07:55 Витік аміаку на заводі Сумихімпром стався через російський обстріл, аварію локалізовано — ДСНС

За даними ДСНС, 21 березня близько 03:55 у місті Суми стався обстріл території ПАТ Сумихімпром. Внаслідок удару РФ був пошкоджений 1 резервуар з аміаком. Раніше повідомлялося про аварію на Сумихімпром без уточнення її причини.

07:42 Окупантам не вдається обійти Миколаїв у напрямку Одеси — британська розвідка

Російські загарбники намагаються обійти Миколаїв у напрямку Одеси, але це їм не вдається. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у щоденній оцінці ситуації в Україні

07:28 Російські окупанти знизили інтенсивність застосування пілотованої авіації — нове зведення Генштабу ЗСУ

Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив інформацію про дії ворога, ситуацію на тимчасово захоплених територіях та на фронті станом на 06:00 понеділка, 21 березня. Головні факти:

Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали.
ЗСУ та інші підрозділи Сил оборони продовжують завдавати ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається утримати захоплені рубежі.
Фіксується зниження інтенсивності застосування противником пілотованої авіації. З метою оцінки ефективності результатів завданих ракетно-бомбових ударів противник використовував оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати.
Підрозділи Повітряних сил ЗСУ за попередню добу вразили 7 повітряних цілей ворога (1 літак, 4 БПЛА та 2 крилаті ракети). Крім того, бомбардувальна та штурмова авіація завдавала нищівних ударів по скупченнях техніки і живої сили противника.
Окупанти продовжують терор місцевого населення та мародерство на тимчасово захоплених територіях. До РФ ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, продукти харчування та інші матеріальні засоби.
Відзначаються непоодинокі випадки розміщення російськими окупантами особового складу, озброєння та техніки на об’єктах цивільної інфраструктури.
Окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Так, за наявною інформацією, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади оповіщені про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років у місцевий відділ поліції для реєстрації. Причин такої «реєстрації» не пояснюють, хоча це пов’язано з черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправки у райони ведення бойових дій.
ЗСУ у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч загарбнику на всіх напрямках. Також продовжується знищення колон забезпечення противника.

07:20 Окупанти вкрали кораблі з декількома десятками тисяч тонн зерна з порту Бердянська — голова Запорізької ОВА

07:13 Росія продовжує примусову мобілізацію на окупованих територіях Донбасу — Генштаб

За інформацією Генштабу ЗСУ, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади повідомлено про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років до місцевого відділу поліції для реєстрації.

Источник: Власти.нет

  • 242
  • 21.03.2022 09:10

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода