Ексглава ЦРУ Петреус передбачив можливу перемогу України у війні з Росією

Читать новость на украинском языке
Ексглава ЦРУ Петреус передбачив можливу перемогу України у війні з Росією
Все ймовірніше, що українські сили зможуть відбити більшу частину, якщо не всі території, які були окуповані російськими військами під час війни.

Про це заявив американський генерал Девід Петреус в інтерв’ю для BILD.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«Якщо НАТО та інші західні держави продовжать виділяти ресурси в нинішньому темпі, [...] я вважаю, що українські збройні сили зможуть зупинити російський наступ і відвоювати завойовані з 24 лютого території», – сказав Петреус.

Він також зазначив, що ядерні та військові позиції Європи є досить сильними, щоб ефективно стримувати президента РФ Володимира Путіна.

«Однак очевидно, що лідери НАТО повинні робити постійні дії у прямому та непрямому спілкуванні з президентом Путіним, щоб не було жодних сумнівів у можливостях країн НАТО та їхньої готовності використовувати ці можливості у разі потреби», – зазначив генерал.

Він також додав, що за війною в Україні уважно спостерігають і у Китаї.

«Усьому світу слід сподіватися, що керівництво в Пекіні усвідомлює, наскільки важливо зараз підтримувати вигідні відносини між Китаєм і західними сторонами, при цьому визнаючи величезні потенційні витрати реального конфлікту для всіх учасників», – зазначив Петреус.

Девід Петреус – американський генерал, командувач Центрального командування США (2008-2010). Був командувачем багатонаціональних сил в Іраку з лютого 2007 по вересень 2008 року. З липня 2010 року до липня 2011 року командувач силами США та НАТО в Афганістані. З вересня 2011 року по 9 листопада 2012 року обіймав посаду директора ЦРУ.

  • 110
  • 30.07.2022 14:18

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода