Командувача російського угруповання в Україні Лапіна знято з посади

Читать новость на украинском языке
Командувача російського угруповання в Україні Лапіна знято з посади
Російського генерала Олександра Лапіна, який командував угрупованням російських військ "Центр" в Україні, знято з посади.

Про це повідомляють РБК, Moscow Times та ПДТРК «Грозний».

Телерадіокомпанія не вказує джерело цієї інформації, РБК посилається на джерело, «знайоме з кадровим рішенням», а Moscow Times – на джерело в міноборони Росії.

У міноборони повідомлення про відставку Лапіна не коментували.

Лапін неодноразово критикувався з боку голови Чечні Рамзана Кадирова.

Востаннє Кадиров написав пост присвячений генералу, 27 жовтня. Тоді голова Чечні звинуватив Лапіна у «здачі» Лимана та прорив оборони на півночі самопроголошеної “ДНР”.

До цього Кадиров називав Лапіна «бездарем», звинувачуючи в тому, що той не забезпечив необхідними засобами військових у боях за Лиман, а сам тим часом «відсиджувався» у Луганську.

Глава Чечні закликав розжалувати генерала до рядового, позбавити нагород і відправити на передову «змивати кров’ю свою ганьбу».

Що відомо про Лапіна

58-річний Лапін командує Центральним військовим округом (ЦВО) з 2017 року, з жовтня 2018 року до січня 2019-го він командував угрупуванням військ у Сирії. Звання генерал-полковника Лапіну було присвоєно у 2019 році.

4 липня президент Росії Володимир Путін надав Лапіну звання «Героя Росії» за участь у захопленні Луганської області України.

  • 3233
  • 29.10.2022 21:11

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода