НАРДЕПИ ТИЩЕНКО ТА НЕГУЛЕВСЬКИЙ РОЗПОВІЛИ ПРО СВОЇ ПЛАНИ – «ЗАХОПИТИ МІНЕКОЛОГІЇ, ЗРУБАТИ $200 МЛН. І В АЗІЮ», — АУДІО

Читать новость на украинском языке
НАРДЕПИ ТИЩЕНКО ТА НЕГУЛЕВСЬКИЙ РОЗПОВІЛИ ПРО СВОЇ ПЛАНИ – «ЗАХОПИТИ МІНЕКОЛОГІЇ, ЗРУБАТИ $200 МЛН. І В АЗІЮ», — АУДІО
Негулевський розписав схему, за якою планує виводити "зароблені" $200 млн.

Народний депутат із фракції Слуга народу Ігор Негулевський потрапив у скандал через злитий у мережу запис розмови між ним і нардепом Миколою Тищенком. На цьому записі чути, як Негулевський розповідає про свої плани «втекти до лісу».

«…ми можемо собі забрати повністю міністерство під контроль. Якесь. Зараз, оскільки ми Тимчасовою слідчою комісією перевіряємо рік, а можемо два перевіряти все, що пов’язане з екологією, здобиччю. Нафта, газ, ліс. Будь-яка труба на будь-якому підприємстві. Ну все повністю.Потрібно, по ходу, забрати це міністерство. Повністю управляти лісами, і нафтою і газом і всієї х..ней. Вистачить 3 місяці роботи. І можна йти в ліс… Ще сотню якусь еб..нуть. Я думаю, двісті до кінця життя вистачить. Поїхати в мою незвідану ні краплі Азію. І х..й мене там хтось знайде», – говорить на записі Негулевський.

Тимчасова слідча комісія, про яку говорить нардеп – це ТСК щодо розслідування діяльності Держлісагентства, Держводагентства та Держекоінспекції. Її очолює Микола Тищенко, а Негулевський є членом. Оскільки Тищенка було виключено з партії Слуга народу через скандальну поїздку до Тайланду під час війни, він втрачає свій вплив у партії та в органах влади. Голос члена транспортного комітету Верховної Ради і головування у згаданій ТСК — це єдині важелі впливу, що залишилися в нього. Тому вся публічна діяльність Тищенка зараз зводиться до поїздок закарпатськими лісгоспами. Негулевський пропонує використовувати можливості ТСК для “захоплення міністерства”.

У цій розмові Негулевський розписав схему, за якою планує виводити ті самі “зароблені” $200 млн:

«Потрапити треба в Панаму, Сейшели. Позакручувати собі офшори. Потім на офшори треба банк якийсь європейський вліпити. Щоб офшори там, а банк там. Які не видають кінцевих бенефіціарів. Це переважно Швейцарія. І все. І тут потроху. На той рахунок звідси платить хтось за якісь консультації. Як це правильно називається, консалтингова компанія буде в мене. У мене запитав – і туди лавешечку. З однієї на іншу заплутати».

Два роки тому нардепи Микола Тищенко та Ігор Негулевський як члени транспортного комітету намагалися впливати на власника компанії “Нібулон” Олексія Вадатурського. Після того, як Вадатурський заявив про те, що звернеться до суду, Тищенко вимушено вибачився.

Источник: lenta.ua

  • 389
  • 13.03.2023 20:10

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода