Микола Удянський: кримінальні справи, зв’язки з Росією, відмивання грошей та легалізація корупційних активів – розслідування

Читать новость на украинском языке
Микола Удянський: кримінальні справи, зв’язки з Росією, відмивання грошей та легалізація корупційних активів – розслідування
Відомий український криптобізнесмен Микола Удянський має численні зв'язки з представниками кримінального світу, активно співпрацює з росіянами, а його криптобізнес виглядає як ширма для відмивання грошей та легалізації корупційних активів.

Відомий український криптобізнесмен Микола Удянський має численні зв’язки з представниками кримінального світу, активно співпрацює з росіянами, а його криптобізнес виглядає як ширма для відмивання грошей та легалізації корупційних активів. Про це йдеться у журналістському розслідуванні «Vesti.ua»

Харківський бізнесмен Микола Удянський є засновником холдингу Ehold, української IT-компанії Prof-IT, головний офіс якої знаходиться в Об’єднаних Арабських Еміратах та криптовалюти Bitcoin Ultimatum. Як пише автор розслідування, у 2021 році компанія Удянського Prof-IT та міжнародна компанія Yoola, засновником якої є громадянин Росії Фуад Фатуллаєв, розробили блокчейн-платформу WeWay. Після повномасштабного вторгнення Удянський публічно відхрещується від WeWay, ймовірно саме через російського партнера Фатуллаєва, і запевняє, що вийшов з проєкту, але це не так. Сьогодні токен WеWay активно торгується на біржі QMall і становить 18% від всього капіталу.

Ще більше запитань викликає криптовалюта Удянського Bitcoin Ultimatum. Проєкт створений давно – ще у 2019 році. Але за цей час криптовалюта не тільки жодним чином не зарекомендувала себе, а навіть не спромоглася виправити елементарне – неіснуюча команда сайту, відсутність ліцензування та регулятора.

“Аналогічна історія й з іншим проектом, яким пишається Удянський – криптовалютна біржа Coinsbit. Біржа є предметом серйозних скарг з боку тих, хто необачно вирішив довірити їй свої капітали. Повільний вивід і постійний «провал» ордерів, завжди чомусь на користь біржі, на думку авторів скарг говорить про те, що біржа працює без належного запасу ліквідності. У цьому випадку виплата відбувається шляхом вкладень коштів інших учасників: так само як у пірамідальній схемі ММСІС або МММ”, – наголошується у розслідуванні. Показово, що юридична адреса засновника біржі – типовий офшор: Global Gateway 8, Rue de la Perle Providence, Mahe, Seychelles. Вона фігурує в декількох розслідування Panama Papers, в тому числі по українським фігурантам з оточення донецьких кримінальних авторитетів.

Навіть після початку повномасштабного вторгнення, коли тисячі захисників ціною власного життя другий рік поспіль захищають Україну та рідний Харків Миколи, він знаходить в собі сили демонструвати біцепси з розкішних курортів та перевдягатися в ковбоя під час подорожей південними штатами.

Миколі Удянському також належить ще одна компанія, пов’язана з криптовалютами – “Єдинаркоїн”. Керівником цього підприємства є давній знайомий та друг Удянського ще з початку 2000-х років Юрій Полтавський. Він має 3 судимості, 2 з яких непогашені. Як зазначається у матеріалі, Полтавський має давні тісні робочі стосунки з Леонідом Митровим і представником кримінального світу – Володимиром Манукяном. Останній відомий тим, що до 2014 року був правою рукою Армена Саркісяна – головного постачальника тітушок на Майдан в 2014 році.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що журнал Forbes викреслив харківського криптовалютника Миколу Удянського зі списку мільйонерів через проблеми з бізнесом, а у науковій спільноті його звинуватили у купівлі дисертаційної роботи за 2019 рік з правознавства, як не дивно, на антикорупційну тему: «Адміністративно-правові засади взаємодії правоохоронних органів у сфері протидії корупції».

Источник: Власти.нет

  • 236
  • 23.05.2023 10:39

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода