Що головне для досягнення успіху онлайн-бізнесу?

Читать новость на украинском языке
Що головне для досягнення успіху онлайн-бізнесу?
Кожному власнику комерційного сайту варто паралельно з розробкою планувати роботу щодо просування в пошуку, інакше онлайн-проєкт ризикує занепасти, навіть не почавши роботу. Детальніше про це розкажемо в нашій публікації.

Що таке SEO?

Пошукова оптимізація (SEO) — це діяльність, спрямована на те, щоб вебресурс знаходився вище на сторінці результатів пошукової системи. Це дозволяє суттєво збільшити трафік. Вводячи запит або шукаючи продукт у пошуковій системі Google, більшість людей переглядають лише першу сторінку. Споживачі хочуть отримати відповідь максимально швидко. Ви скажете, що для цього вже існують популярні чат-боти, але такий спосіб ще не набув великої популярності в нашій країні.

Для підтвердження наших роздумів наведемо кілька статистичних фактів: 71% пошукового трафіку припадає на першу сторінку Google, а 28,5% кліків спрямовуються на перший результат пошуку. Зі свого боку, друга сторінка видачі отримує лише мізерні 6% усіх переходів.

А потрапити на високі позиції в пошуку якраз і допомагає системно розроблена та впроваджена стратегія SEO-оптимізації вебресурсу. На жаль, дехто досі вважає, що процес СЕО є занадто тривалим і трудомістким, тому такі власники сайтів намагаються триматися подалі від нього.

Але не варто забувати, що це найважливіша частина цифрового маркетингу. І не хвилюйтеся, якщо ви самі не знайомі з особливостями SEO-просування. Багато великих і малих компаній звертаються до агентств, які надають цю послугу, і отримують якісний результат для свого онлайн-бізнесу.

6475a0f3f3c86.webp

Чому SEO важливе для бізнесу?

SEO пропонує багато переваг для представлення бізнесу в інтернеті. Найбільш суттєвими з них є:

  • забезпечення довгострокового результату. Високий рейтинг вебресурсу, який був отриманий внаслідок оптимізації, не пропадає миттєво. З втіленням стратегії SEO-просування довгострокова вигода може бути величезною. А збільшення рівня трафіку означає значні прибутки в майбутньому;
  • краща видимість онлайн-ресурсу в пошуку. Високий рейтинг сайту в пошукових системах покращує охоплення та довіру до нього. Це приводить до того, що його відвідує більша кількість потенційних клієнтів, які, швидше за все, зацікавляться пропозиціями;
  • підвищення довіри до компанії. Позиція на першій сторінці Google переконує користувачів у тому, що саме ваш бізнес є одним із найкращих у галузі. Пошукові системи не ранжують сайти зненацька. Вони враховують різноманітні показники — кількість переглядів, число відмов, джерела трафіку. Якщо ви опинитеся в нижній частині результатів видачі, клієнтам буде важко довіряти вашому бренду. Люди можуть припустити, що вам не вистачає досвіду в галузі, і відкласти рішення вести з вами справи;
  • приріст органічного трафіку. Що вище рейтинг сайту, то більше буде показник відвідуваності. Органічний трафік надходить безпосередньо з пошукових систем і не залежить від інших маркетингових зусиль. Наприклад, від запуску кампаній у соціальних мережах. Люди, які шукають відповідь у пошукових системах, розуміють, що ваш бізнес дає хорошу пропозицію для них;
  • додаткова оптимізація роботи вебресурсу. Ваші клієнти, швидше за все, залишаться на ваших сторінках, якщо ваш сайт виглядає гарно. Зараз 66% усього вебтрафіку надходять із портативних гаджетів, тому дуже важливо оптимізувати свій ресурс як для комп’ютерів, так і для мобільних пристроїв.

Поєднання пошукової оптимізації з іншими цифровими каналами, наприклад із контекстною рекламою, e-mail-маркетингом або просуванням у соціальних мережах, створює комплексну маркетингову стратегію для бізнесу. Але головним у ній має стати SEO, тоді ви швидко досягнете успіху в онлайн-бізнесі.

Джерело: https://elit-web.ua/ua/seo-optimizatsija-sajta

Источник: Власти.нет

  • 84
  • 30.05.2023 15:43

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода