Закон про обіг зброї буде опрацьований найближчим часом – міністр МВС Ігор Клименко

Читать новость на украинском языке
Закон про обіг зброї буде опрацьований найближчим часом – міністр МВС Ігор Клименко
Міністерство внутрішніх справ з народними депутатами допрацьовує пропозиції і виходиме на фінальне бачення Закону про зброю.

Міністерство внутрішніх справ з народними депутатами допрацьовує пропозиції і виходиме на фінальне бачення Закону про зброю.

Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів в ексклюзивному інтерв’ю Наталії Мосейчук.

«Скільки зброї на руках – ми не знаємо. Мільйон-два. Від мільйона до п’яти мільйонів. Десь посередині будемо рахувати – три мільйони. Де ця зброя буде після війни? Тільки за минулий тиждень було виявлено чотири схрони зі зброєю», – наголосив він.

Клименко додав, що номерна зброя, яка перебуває на обліку, має бути здана після війни в Національну поліцію і ЗСУ.

«Що робити з трофейною зброєю – ми повинні визначитися. Ми пропонуємо разом із законодавцями, щоб цю зброю можна було просто здати, ця зброя не була на багато років десь захована і потім не стріляла десь у криміналі», – сказав глава МВС.

За його словами, після війни українці повинні будуть повідомити про наявність у них такої зброї, а через 90 днів після скасування воєнного стану здати її. Але коли буде ухвалено закон, поки невідомо.

Також він повідомив, що нині у складі Національної поліції України 100 тисяч осіб. Станом на сьогодні поліція має достатньо повноважень, аби утримувати порядок в державі.

«Із початку війни наші повноваження збільшились на 80%. Нам потрібно допомагати відповідним службам, які документують воєнні злочини, проводити стабілізаційні заходи та працювати з людьми. Хоча це не функції поліції, які прописані в Законі», – підкреслив Міністр.

Реформа поліції триває. До прикладу, кожен кандидат на посаду керівника, заступника, керівника департаменту поліції чи регіональних підрозділів проходитиме посилену перевірку.

Також він зазначив, що наразі кожний поліцейський заброньований і на фронт не йде. Так він відреагував на заклики відправити поліцію на фронт. Клименко заявив, що в поліцейські і так на фронті – на деокупованих територіях, в зведених загонах та штурмовій бригаді.

«Кожний поліцейський має знати, доки він на службі – він заброньований і на фронт не йде, якщо він не доброволець. А от якщо відправити всіх на фронт – хто буде захищати людей, розслідувати злочини, виїжджати на виклики?», – зазначив він.

Источник: from-ua.org

  • 261
  • 26.02.2024 18:34

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода