Південна Корея вперше заявила про можливість постачання зброї Україні

Читати цю новину російською мовою
Південна Корея вперше заявила про можливість постачання зброї Україні
Сеул може переглянути свою позицію щодо постачання озброєнь Україні у разі серйозної загрози цивільному населенню країни.

Про це в інтерв’ю Reuters заявив президент Республіки Корея Юн Сок Йоль.

Досі Південна Корея надавала Україні гуманітарну допомогу, а також постачала військове спорядження, зокрема каски та бронежилети, проте утримувалася від передачі їй озброєння.

Юн Сок Йоль розповів, що південнокорейський уряд працює над тим, як можна було б допомогти захистити та відновити Україну, подібно до того, як міжнародна спільнота допомагала його країні під час Корейської війни 1950-53 років.

«Якщо виникне ситуація, на яку міжнародна спільнота не зможе заплющити очі, наприклад у разі будь-якого великомасштабного нападу на мирне населення, масової бійні або серйозних порушень законів війни, то для нас буде складно наполягати лише на гуманітарній чи фінансовій допомозі», – сказав президент.

Як зазначає агентство, це вперше, коли південнокорейський лідер висловився про можливість постачання зброї Україні.

Південна Корея відома як один із провідних у світі виробників артилерійських снарядів. Однак досі, незважаючи на посилення закликів західних союзників допомогти Україні боєприпасами, Сеул намагався уникати антагонізму з Росією, де працюють багато південнокорейських компаній, а також через вплив Москви на Північну Корею, зазначає агентство.

«Я вважаю, що не повинно бути жодних обмежень на обсяг допомоги для захисту та відновлення країни, яка зазнала незаконного вторгнення, як з погляду міжнародного, так і внутрішнього права. Однак, враховуючи наші відносини зі сторонами, що вступили у війну, та перебіг подій на полі бою, ми вживатимемо найбільш відповідних заходів”, – сказав південнокорейський лідер.

  • 125
  • 19.04.2023 08:51

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода