Селяни вимагають відставки президента аграрної академії Миколи Безуглого

Читати цю новину російською мовою
Селяни вимагають відставки президента аграрної академії Миколи Безуглого
Сьогодні Національну академію аграрних наук України пікетували селяни з Херсонської, Харківської та Миколаївської областей.

Вони вимагали зупинити дерибан державної землі та господарств, який відбувається за прямою вказівкою та в особистих інтересах президента НААН Миколи Безуглого.

«З приходом «колядника» Безуглого ми залишилися голі й босі – врожаї збираються без нашого відома та вивозяться у невідомому напрямку. Землі колишнього колгоспу розпродані та розкрадені Миколою Дмитровичем і кишеньковими бандами інвесторів під його прикриттям. Люди понабирали кредитів і вимушені сидіти без роботи! З кількатисячного населення села працює осіб п’ятдесят. Так справи далі тривати не можуть», – поділилася безробітна Надія, колишня працівниця підприємства «Агрономія» Миколаївської області.

Жінка розповіла, що колектив підприємства неодноразово надсилав листи в академію на ім’я Миколи Безуглого, але відповіді від нього жодного разу не було отримано. Натомість керівництву повідомили імена усіх працівників, хто підписався під зверненням. Почалися гоніння.

«Більше того, ще вчора з нами на мітинг збиралася одна жінка. А не поїхала. Їй подзвонили та попередили, що якщо поїде, то її чоловік-агроном із 20-річним стажем опиниться без роботи», – додає Надія.

Для діалогу із протестувальниками вийшов перший віце-президент НААН Василь Петриченко. Він повідомив, що Микола Безуглий наразі перебуває за межами Києва і спілкуватися із мітингувальниками не буде. Незважаючи на те, що офіційно Микола Безуглий перебуває на лікарняному, цього дня він перебував з поїздкою у Львові.

«Я готовий відповісти на всі ваші запитання, що стосуються наукової частини роботи Академії, відповідальність за яку я несу. За діяльність президента Академії я не можу відповідати», – одразу окреслив межі діалогу Василь Петриченко.

Однак насамперед селяни переймалися тим, чи будуть почуті їхні вимоги – хоча б щодо проведення позачергових зборів Академії для розгляду питання критичного стану аграрної науки та доведення до банкрутства її експериментальних баз по всій Україні. Найбільше мітингувальників цікавило, чи буде переобраний президент академії аграрних наук Микола Безуглий та коли нарешті припиниться скорочення робочих місць у господарствах та зменшення заробітної плати.

Нагадаємо, що Микола Безуглий донедавна поєднував дві посади: президента НААН та першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України. Після низки корупційних скандалів його було звільнено з Мінагрополітики. Після того, як він зосередився на роботі аграрної академії, невдоволення ним серед науковців НААН та працівників експериментальних академічних баз зростає з кожним днем: у структурі продовжуються скорочення серйозних дослідників, а землі та майно наукової структури за вказівками Миколи Безуглого розпродаються шаленими темпами.

За даними засобів масової інформації, Микола Безуглий останнім часом їздить по регіонах і розповідає, що його ініціативи підтримує Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Чи не про ті ініціативи, які стали предметом пікетування селянами НААН, йдеться мова? І якщо пана Безуглого було звільнено з попередньої посади у міністерстві, то чому його досі тримають на посаді президента аграрної академії?

При цьому невідомо, чому осторонь чисельних правопорушень та корупційних скандалів стоїть Генеральна прокуратура України?

Источник: Власти.нет

  • 900
  • 21.09.2012 12:39

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода