Рейдери захопили Коростенський щебзавод

Читати цю новину російською мовою
Рейдери захопили Коростенський щебзавод
Напад здійснено кількома десятками озброєних братків, дії яких координувались народним депутата від Партії регіонів В. А. Пеховим.

11 липня 2013 р. рейдерами було захоплено ВАТ «Коростенський щебзавод». За рейдерським захопленням стоїть угрупування до якого входять Сергій Петрович Тищенко (власник групи компаній «Фактор», банку «Фортуна-банк»), гранітний магнат Ігор Володимирович Наумець (власник групи компаній «Юнігран», Малинського та Коростенського кар’єрів), народний депутат Володимир Анатолійович Пехов (член депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України).

Напад здійснено кількома десятками озброєних братків, дії яких координувались народним депутата від Партії регіонів В. А. Пеховим.

Захоплення ВАТ «Коростенський щебзавод» відбувалось шляхом насильницького блокування охорони та співробітників підприємства із застосуванням до них заходів психічного та фізичного тиску, з використанням підроблених документів і супроводжувалось заподіянням тілесних ушкоджень працівникам підприємства, знищенням майна підприємства та працівників, викраденням документів підприємства і особистих речей працівників.

Таким подіям передувала незаконна зміна голови правління ВАТ «Коростенський щебзавод» в першій половині 11.07.2013 р. на підконтрольного рейдерам Шатковського Сергія Олександровича, шляхом підроблення документів та внесення по ним відповідних записів до Єдиниго державного реєстру.

Призначення нового голови правління відбулося на основі підробленого протоколу засідання наглядової ради, про що усіма членами наглядової ради ВАТ «Коростенський щебзавод» Савінським П.З. та Волошенком В.Ф. зроблені нотаріальні заяви, повідомлено державного реєстратора, а також подані відповідні заяви про злочин до правоохоронних органів.

Попри вказане державний реєстратор Реєстраційної служби Коростенського міськрайонного управління юстиції Житомирської області злочинно зареєстрував сфальсифіковані рейдерами документи про зміну керівника ВАТ «Коростенський щебзавод».

Одразу після зміни керівника ВАТ «Коростенський щебзавод» міліцією було заблоковано входи та виходи до державного реєстратора, пояснивши, що проводиться виїмка документів. Це було зроблено для того, щоб шляхом виїмки матеріалів реєстраційної справи замести сліди злочинів, вилучивши підроблені документи, а потім «випадково» їх загубити чи знищити.

Не зважаючи на звернення ВАТ «Коростенський щебзавод» та працівників до керівника місцевої міліції Калітки Віктора Кириловича і начальнику Відділу охорони громадського порядку УМВС України в Житомирській області Юрія Дем’яненка правоохоронці «включили дурника», пообіцявши вжити заходів. Однак, як показав подальший хід подій, заходи вживались тільки ті, які були на користь рейдерам.

З метою не допущення злочинного загарбництва підприємства, в терміновому порядку 11.07.2013 р. дійсним складом наглядової ради ВАТ «Коростенський щебзавод» було прийнято рішення про припинення повноважень голови правління Шатковського Сергія Олександровича та відновлення на посаді Бикодорова Юрія Валерійовича, а також оприлюднено цю інформацію у встановленому законом порядку на сайті НКЦПФР.

Проте можливість повернення законно обраного керівництва ВАТ «Коростенський щебзавод» наткнулася на опір. Мало того, співробітники МВС почали заарештовувати працівників ВАТ «Коростенський щебзавод», які намагались подати документи державному реєстратору про припинення повноважень незаконно призначеного голови правління ВАТ – Шатковського С. О. При цьому допомогу міліціянтам у блокуванні працівників ВАТ «Коростенський щебзавод» надавали братки, керовані народним депутатом від Партії Регіонів В. А. Пехова.

З метою тиску на адміністрацію підприємства міліцією проводяться постійні обшуки в помешканнях акціонерів, керівників структурних підрозділів, посадових осіб ВАТ «Коростенський щебзавод». Крім того, у журналістів, які були присутніми при рейдерському захопленні підприємства у ночі вилучено відеокамери та фотоматеріали в яких зафіксовано злочинні дії рейдерів. Попри це, в Інтернеті уже з’являється інформації про свавілля рейдерів у Коростені.

Зважаючи на те, що ні Президент України, ні Прем’єр-міністра України, ні прокуратура України, ні Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, ні міліція, до яких працівниками та акціонерами ВАТ «Коростенський щебзавод» неодноразово звертались, не виявляють найменшого бажання перешкодити рейдерам від влади у захопленні підприємства, трудовому колективу та акціонерам ВАТ «Коростенський щебзавод» залишається сподіватись тільки на власні сили.

Источник: Власти.нет

  • 833
  • 12.07.2013 15:03

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода