Размышления о будущем IT

Читати цю новину російською мовою
Размышления о будущем IT
Людину з давніх пір завжди цікавило майбутнє. Що буде через кілька років, як зміниться її життя і життя навколо. Спробуємо спрогнозувати, як зміниться життя людства в сфері IT через 10 років.

На сьогоднішній день швидше за всіх розвивається електронна промисловість, виробництво комп’ютерів, планшетів і мобільних телефонів. Ще десять років тому про мобільні телефони мріяли багато, а ті у кого вони були, вважалися заможними людьми.

Зараз ми бачимо, що мобільні телефони не тільки перейшли на нове покоління з сенсорними дисплеями, вбудованими веб-камерами, але і стали доступними для кожного. Далі мобільні телефони будуть тільки удосконалюватися. З’являться моделі з віртуальною клавіатурою, 3D – екранами.

Пристрої будуть ставати тонше і заряджатися без проводів. Ви хочете брати участь у розробці нових моделей? Тоді йдіть вчитися в МІРЕА, один з кращих вузів країни. Комп’ютерна індустрія буде з кожним роком збільшувати потужність комп’ютерів. І до 2023 року настільний комп’ютер буде дорівнювати по потужності сучасного суперкомп’ютера.

Нові технології дозволять користувачам зберігати нечувані обсяги даних і виконувати практично будь-які розрахунки. Комп’ютерні ігри зазнають кардинальної зміни графіки та розрахунку фізики. Почнеться нова епоха – віртуальної реальності. Чіткість графіки і точність фізики виросте настільки, що відрізнити від реальності буде практично неможливо. Планшетні комп’ютери стануть ультратонкими. З’являться моделі, які можна згортати і складати як аркуш паперу. І все це з можливостями звичайного комп’ютера.

Типовий розрахунок МІРЕА зараз можливий не на всіх комп’ютерах, але скоро це залишиться в минулому. Великий розвиток отримають Інтернет технології. До 2020 року Інтернет заполонить практично всю земну кулю. Новий протокол бездротової передачі даних зробить революцію в передачі інформації. Швидкість, дальність і якість зв’язку буде краще оптоволоконних ліній.

Дешевий, а в більшості випадків безкоштовний інтернет дозволить розвинути нові напрями в комунікації – відеоконференції і відеодзвінки. Популярна зараз програма Skype стане глобальним вузлом зв’язку. Мобільні телефони, смартфони, планшети будуть використовувати її послуги.

А проекційні дисплеї виведуть спілкування з співрозмовником на новий візуальний рівень. Природно все буде залежати від багатьох факторів, але, незважаючи ні на що, сфера IT постійно вдосконалюється і з’являються нові технології. Неможливо все точно спрогнозувати.

Випадкове відкриття може спонукати до бурхливого розвитку однієї з областей. І тоді, то що вважали неможливим стає реальністю, людство спрямовується далі до нових відкриттів. 10 років тому про планшетні комп’ютери ніхто навіть і не мріяв, а сьогодні – це звичайна справа мати планшет або смартфон. Майбутнє людства ще попереду, але вже сьогодні ми його починаємо втілювати в життя.

Источник: Власти.нет

  • 203
  • 02.07.2016 08:32

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода