Горілка, вино та коньяк в Україні подорожчають ще більше

Читати цю новину російською мовою
Горілка, вино та коньяк в Україні подорожчають ще більше
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України вирішило врегулювати ціни на спирт і алкогольну продукцію.

Таке коригування цін потягне за собою підвищення мінімальної вартості горілки, вина та коньяку. Але ром, віскі і джин мають подешевшати.

Мінекономрозвитку взялося за врегулювання цін на спирт та алкогольну продукцію і вже підготувало відповідний проект постанови уряду – передає УНІАН. У пояснювальній записці до документа пояснюються коливання вартості спирту: у січні 2016 декалітр коштував 240 гривень, у квітні – вже 285 грн.

Так як зросли і інші складові ціни, Міністерством економічного розвитку пропонується скорегувати мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на алкогольні напої в залежності від коду продукції.

В результаті цього вартість горілки та лікеро-горілчаних напоїв підскочить на 24%, коньяку – на 30%, вина – в середньому на 40%. Але ром, віскі та джин здешевіють на 37%.

Ціни піднімуться тільки після того, як підготований Міністерством економічного розвитку проект буде підтриманий Міністерством аграрної політики, Міністерством фінансів, Міністерством юстиції, Державною фіскальною службою та Регуляторною службою.

Источник: energolife.info

  • 378
  • 13.08.2016 16:10

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода