Агонія автодоріг Київщини

Читати цю новину російською мовою
Агонія автодоріг Київщини
Останнім часом багато можновладців ставлять собі за заслугу приділення додаткової уваги мережі автомобільних шляхів загального користування України.

Останнім часом багато можновладців ставлять собі за заслугу приділення додаткової уваги мережі автомобільних шляхів загального користування України. Так, дійсно реальні практичні кроки по відновленню шляхів можуть принести на тільки політичні дивіденди існуючій владі, а й надати питомої ваги євроінтеграційним прагненням спільноти. Тому призначення на посаду в.о. голови Укравтодору фахівця з європейським досвідом та початок процедури децентралізації управління доріг дає надію на корінні зміни у дорожній галузі. Проте деякі “нововведення” керівництва Укравтодору викликають щире здивування та занепокоєння.

Так, наприклад, ключовий для країни регіон – Київщина, вже декілька місяців не має керівника. І це при тому, що підготовка до роботи в осінньо-зимовий період практично зірвана. Недостатня кількість піщано-соляної суміші, несправна техніка, триденний робочий тиждень для працівників – все це сьогодні має місце в столичному регіоні! До речі, заробітну платню робітники підприємства отримують “час від часу”, а заборгованість подекуди сягає до трьох місяців. А що у такій скрутній ситуації робить топ менеджмент Укравтодору? Звісно, приймає «правильні» рішення! 3 компетентних джерел Служби автомобільних доріг у Київській області нам стало відомо, шо на посаду з великою ймовірносттю буде призначений Микола Скоростецький – особа, відома у колах дорожників. Микола Олексійович у свій час вже очолював вказане відомство та дуже запам’ятався працівникам своїм норовливим характером та «вороватістю». Саме при ньому почалися перші проблеми із виплатою заробітної платні, десятками списувалася придатна для роботи техніка (яка потім зникала у невідомому напрямку ).

Напрямок зникнення багатьом відомий – Микола Олексійович є щасливим володарем фірми Автомагістраль, яка за дивним збігом обставин до цього часу є одним з головних підрядників дорожніх робіт у Київській області. Також вказана фірма виграла (ми всі впевнені – чесно) тендери на експлуатаційне утримання доріг в трьох районах Київської області. І це при тому, що в самих районах області були діючі РайДУ – спеціалізовані підприємства, які входять до складу ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України», єдиним акціонером якої є Укравтодор, тобто держава. Нажаль, на сьогодні ці підприємства за непотрібністю вже існують тільки на папері. Це результат діяльності майбутнього старого-нового керівника Служби автодоріг Київщини! Висновок напрошується сам собою: пан Скоростецький вирішив придбати собі комфортну посаду, щоб ефективніше здійснювати управління власними капіталами. Не зупиняє «компетентного» “кандидата” навіть те, що на нього прокуратурою заведено кілька карних справ, розслідування яких триває й понині. До речі, всі карні справи стосуються виключно його професійної діяльності.

Тепер постають кілька важливих питань… Хто запропонував пану Новаку, голові Укравтодору, кандидатуру Скоростецького Миколи Олексійовича і тим самим «підставив» нового керівника під перший корупційний скандал на новій посаді? Хто персонально буде нести відповідальність за подальші дії такого майбутнього керівника Служби автомобільних доріг у Київській області? Куди дивиться обласна влада, яка в першу чергу несе відповідальність за життя та здоров’я жителів Київщини? Чому прокуратура не забезпечує доведений таких справ до логічного завершення – суду? Проте, останнє слово за керівництвом Укравтодору. Адже громадськість може спитати за нерозбірливість у призначенні ключових керівників в області.

Сергій Трильовський

Источник: Власти.нет

  • 1031
  • 29.11.2016 19:39

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода