Активісти прикували себе наручниками до гратів на вході в прокуратуру Київщини

Читати цю новину російською мовою
Активісти прикували себе наручниками до гратів на вході в прокуратуру Київщини
Сьогодні троє активістів прикували себе наручниками до металевого турнікету на вході в Київську обласну прокуратуру з вимогою прибрати цю загорожу.

Та забезпечити відкритий доступ до прокуратури кожному громадянину, невідкладно розпочати розслідування резонансних справ-“висяків”, зупинити тиск на місцеве самоврядування. У випадку невиконання вимог, активісти пообіцяли домогтися звільнення прокурора Київської області Дмитра Чібісова.

До активістів вийшов заступник прокурора Київської області Ярослав Бендик, який повідомив, що прокурора області Дмитра Чібісова на роботі немає і пообіцяв, що днями Дмитро Чібісов проведе з активістами, які взяли участь у акції, круглий стіл та розгляне питання демонтажу грат на вході до прокуратури.

Активісти дали прокурору Київщини тиждень для демонтажу грат. Якщо обласний прокурор Дмитро Чібісов не прибере металеву клітку на вході до прокуратури і не забезпечить відкритий доступ громадян до приміщення – вдаватимуться до більш потужних акцій протесту.

“Ми вимагаємо від Київського обласного прокурора Дмитра Чібісова прибрати із входу в прокуратуру загороджувальні грати, через які пускають до прокуратури виключно обраних. Метою нашої акції є знесення незаконно встановленої перешкоди для доступу людей до приміщення прокуратури. Чому обласний прокурор ховається від людей за кліткою – не зрозуміло, жодних правових підстав для встановлення цієї загорожі немає. Цей турнікет – це кращі традиції режиму Януковича, які Чібісов запровадив у прокуратурі області”, – наголосила учасниця акції Анастасія Попсуй, яка під час Революції Гідності була волонтером та допомагала родинам загиблих, а зараз є депутатом місцевої ради.

Активіст Максим Плешко, який теж брав участь у Євромайдані з перших його днів, переконаний, що Дмитро Чібісов є уособленням корумпованості та закритості правоохоронних органів.

“Чібісов дискредитує прокуратуру, він закривається від людей кліткою. Ми вимагаємо знести ці грати та зробити так, щоб кожна людина переконалася у відкритості прокуратури. Окрім цього, Дмитро Чібісов повинен припинити тиск на органи місцевого самоврядування”, – переконаний Максим Плешко.

На думку активіста Богдана Слюсаренка, Київський обласний прокурор Дмитро Чібісов особисто саботує десятки кримінальних проваджень, прикриває злочинців та є частиною кримінального спруту, за яким стоять незаконні забудовники та аферисти.

“За весь час керівництва Чібісовим обласною прокуратурою по десятках резонансних кримінальних проваджень не було проведено жодної слідчої дії. Тим час Чібісов відстоював інтереси бізнес-груп та виконував політичні замовлення, спрямовані на розвиток хабарництва у системі прокуратури. Чібісов є найскандальнішим працівником прокуратури за всю її історію, проте його й досі тримають на посаді. Сподіваємося, що його не буде в прокуратурі Київщини так само, як і цієї клітки на вході до приміщення прокуратури”, – додав Богдан Слюсаренко, який вже декілька років поспіль активно бореться із вирубкою заповідного Біличанського лісу, проте Чібісов не помічає цих рубок.

Источник: Власти.нет

  • 193
  • 16.01.2018 12:16

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода