Плювок Путіна в обличчя ООН та Ердогана: у МЗС відреагували на удар по Одеському порту

Читати цю новину російською мовою
Плювок Путіна в обличчя ООН та Ердогана: у МЗС відреагували на удар по Одеському порту

Пожежа в одеському порту

Менше 24 годин знадобилося Російській Федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі.

Про це написав спікер українського МЗС Олег Миколенко.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“Російська ракета – це плювок Володимира Путіна в обличчя Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та Президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна”, – зазначив він.

Також дипломат підкреслив, що Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.

“Закликаємо ООН та Туреччину забезпечити дотримання Росією своїх зобов‘язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору”, – підкреслив Николенко.

Він також нагадав, що у разі невиконання досягнутих домовленостей, Росія нестиме повну відповідальність за поглиблення глобальної продовольчої кризи.

  • 302
  • 23.07.2022 13:00

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода