Скандал вокруг назначения начальника управления Госинспекции по безопасности на наземном транспорте в Одесской области набирает обороты

Читати цю новину російською мовою
Скандал вокруг назначения начальника управления Госинспекции по безопасности на наземном транспорте в Одесской области набирает обороты
Триває епопея із призначенням нового начальника управління Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті в Одеській області. Як відомо це місце звільнилось після арешту Сергія Черноіваненка за отримання хабара.

Про те, що посада є дуже «хлібною» свідчать перипетії із претендентами. Конкурс відбувся місяць тому, але його перебіг викликає чимало запитань.

Геннадій Полтавський, котрий став тоді переможцем, подав свої документи на конкурс в останні години перед його проведенням. Врешті решт кримінальне минуле претендента підняло чималий галас у мас-медіа і кандидатуру Г.Полтавського зняли. Але всі запам’ятали спритність, із якою голова конкурсного комітету – перший заступник керівника Укртрансінспекції Геннадій Рак (призначений, до речі, за квотою президента АсМАП України Леоніда Костюченка), проштовхував «необхідну» людину.

Отже переможцем має стати другий за кількістю набраних балів претендент – ще один Геннадій, тепер Сидоренко. Але його кандидатура також викликає величезну кількість запитань . Насамперед це стосується фаху цього спеціаліста. Геннадій Сидоренко більшу частину свого свідомого життя провів у бізнесі Кіровоградщини, переважно аграрному. Принаймні таке зазначається у документах. Насправді ж його діяльність мала насамперед фінансовий характер.

36-річний Г.Сидоренко почав свою «трудову» діяльність доволі рано – в середині 90-х минулого сторіччя створив КСП “Тернове” в одноіменному селі. Спочатку навіть скуповував м’ясо у селян. Однак протрималось підприємство недовго. Директор взяв кредит під заставу землі КСП. Швиденько розпродав колгоспне майно і зник. Згодом подібні махінації були повторені Сидоренком із ще кількома господарствами. Як, приміром, підприємство «Добробут». У 2002-ому році фірма взяла кредит у «Приватбанка» на майже 700 тисяч гривень під заставу свого майна. Ситуація аналогічна – майно вже було розпродано, а гроші зникли разом із директором.

Така спритність не могла залишитись непоміченою. І незабаром Г.Сидоренко потрапляє у поле зору ще одного уродженця Кіровоградщини – Володимира Демішкана, тричі керівника «Укравтодору». У 2004-ому, перечікуючи прихід помаранчевої влади, Володимир Федорович очолив НАК «Украгролізинг». В цей же час Г.Сидоренко разом із дружиною Демішкана – Світланою , заснував ТОВ «Торговий дім «Агролізинг». Згодом це стало його перепусткою у світ великих грошей дорожнього будівництва.

Впродовж останніх десяти років Г.Сидоренко здійснив ще кілька афер в аграрному бізнесі. Він відзначився не лише неповерненням великих кредитів, але й, приміром, одночасним продажем кільком фірмам ще незібраного врожаю. Не гребував він і продажем техніки. Ставши директором ВАТ «Кіровоградська сільськогосподарська машинно-технологічна станція», Сидоренко перепродав сільгосптехніку відразу декільком покупцям, а підприємство знов таки збанкрутіло.

Під час третього приходу В.Демішкана на посаду глави «Укравтодора» Г.Сидоренко перебирається до Києва. Тут він потрапляє до нової для себе сфери – у керівництво «Київоблавтодора» (заступником головбуха тут, до речі, працює Світлана Демішкан). Особливих успіхів на цій посаді не досяг – кілька гектарів землі отримав «на власні сільськогосподарські потреби», квартиру у передмісті тощо. Ну а дороги столичного регіони всі самі бачите – їх немає. І розкрадені кошти тут не останній аргумент .

Але тепер, претендуючи на посаду начальника Укртрансінспекції Одещини, Сидоренко цілком може хизуватись своїм дорожнім досвідом. Адже найближчими роками тут очікується багатомільярдне будівництво автошляхів – ремонт траси «Одеса-Київ», зведення магістралі «Одеса-Рені», не варто забувати і про можливу появу чорноморського транспортного кільця. Контролем якості всіх цих об’єктів і має займатися Укртрансінспекція. Тож звідси напевно і пошук махінаторів з виведення грошей з бюджетів різних рівнів.

Кандидатура Г.Сидоренка у такому разі є цілком прийнятною. Людина ще не засвітилась у розкраданнях державного масштабу. Але в той же час має чималий хист до цієї справи. Тим більш кілька високопосадовців за своєю спиною вже має. До того ж Сидоренко вміє непогано пристосовуватись до ситуації. Такий        висновок можна зробити з його так би мовити політичної кар’єри. Свого часу Г.Сидоренко впевнено прямував до влади Кіровоградщини у першій п’ятірці Блоку Литвина, де купив собі місце за майже 100 тисяч доларів. Проект вийшов не надто вдалим і в 2010-ому він стає радником-консультантом керівника Сумської обласної організації ВО «Батьківщина» Івана Сидельника. Тепер згідно наочної ситуації Г.Сидоренко прагне приєднатись до відомих депутатів від Партії Регіонів. Чи потрібні ПР такі члени та чи відповідає кандидатура Г.Сидоренка вимогам посади керівника Укратрансінспекції Одещини, має вирішитись найближчими днями.

Источник: Власти.нет

  • 1828
  • 25.06.2013 11:06

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода