НАБУ порушило кримінальні провадження проти всіх членів ВККС та ВРП

Читати цю новину російською мовою
НАБУ порушило кримінальні провадження проти всіх членів ВККС та ВРП
За зверненням ГО «Автомайдан» Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальні провадження щодо всіх членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя – повідомило наше джерело у НАБУ.

Водночас, офіційно НАБУ не підтверджує цієї інформацію. Як зазначили  в Управлінні по роботі з громадськістю НАБ, вказане не відповідає дійсності.

«Відносно Національного антикорупційного бюро України розгорнута негативна інформаційна кампанія, направлена на дискредитацію бюро, з огляду на принципову позицію у боротьбі з корупцією» – зазначила керівник Управління Я.Кравченко.

На  питання, чи може вказане буде розцінено як неправомірний вплив на представників цих органів, Краченко заперечила: «Вказане неможливо хоча б з огляду на те, що будь-які кримінальні провадження порушуються за фактом вчинення правопорушень, а не проти конкретних осіб. А тому такі доводи є спекулятивними. Сьогодні НАБУ зацікавлено в першу чергу у створенні саме Антикорупційного суду, для чого необхідно прийняти відповідний закон».

Водночас, представники Громадської ради доброчесності у приватній розмові вказують, що вважають такі кроки правильним рішенням. «Якщо аналіз декларації чиновника свідчить про ознаки незаконного збагачення, НАБУ має це перевірити.

Тим більше, що деякі члени ВККС при зарплаті 225000 грн. не спроможні навіть своєчасно подати декларацію про суттєві зміни майнового стану. В окремих сотні тисяч доларів готівки, оренда нерухомості в Англії, купа нерухомості загалом. Звідки це все? А тому таке рішення НАБУ правильне. Тим більше, що сім’ї героїв Небесної сотні заслуговують на справедливий суд, хоча ВККС та ВРП чомусь так не вважають» – зазначив наш співрозмовник.

Нагадаємо, що 31 травня завершилось голосування Громадську раду при НАБУ . Офіційні результати голосування будуть оприлюднені 6 червня.

Водночас, окремі експерти повідомляють про можливі фальсифікації під час проведеного голосування.

Источник: Власти.нет

  • 551
  • 06.06.2017 08:29

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода