Політв’язень часів Януковича розповів, чому його досі не виправдано

Читати цю новину російською мовою
Політв’язень часів Януковича розповів, чому його досі не виправдано
Колишній політв’язень, відомий бізнесмен, а нині — член Президії Аграрної партії України Василь Данилів вважає, що суд досі не виніс виправдальний вирок за його справою через те, що влада хоче тримати його «на короткому паску».

Про це він написав у своєму блозі на Цензор.нет.

«Вже другий рік як я на волі (але мене ще досі не виправдано, ви ж розумієте, що треба тримати поводок коротким…), зміни проходять у житті кожної людини, яка прагне до чогось нового. До в’язниці та чотирьох років ув’язнення без доказів і вироку мене привела історія, пов’язана із Юлією Тимошенко та Олександром Турчиновим. Чотири роки без родини, без дітей, без близьких, в жахливих умовах і без поняття що буде завтра, але з надією і вірою, які роблять чудеса…  Чи я помилявся? Так, звісно я помилявся, вірив, підтримував, розчаровувався точно так само як і наш народ всі ці роки. І ось зараз я на волі і зараз я розумію, що це був для мене колосальний досві —, для мого розуму, для мого тіла і для моєї душі. Ні на кого я зла не тримаю, я навіть дякую всім причетним за той досвід», — пише Данилів.
Василь Миколайович також розповів про те, чому після звільнення він активно зайнявся політикою.

«Навіть будучи у в’язниці, я не забував про тих, кому потрібна допомога, підтримував Майдан. Створена мною ГО «Українська Європейська Перспектива» досі допомагає нашим воїнам і дітям загиблих, хоча створювалася ця організація в 2011 році для захисту інтересів української опозиції і боротьби проти режиму Януковича. А тепер ми ще й започатковуємо проект з масштабної співпраці нашого політикуму з Європейським Парламентом для підтримки інересів України на шляху до європейської спільноти . На мою думку, це буде безпрецедентно», — зазначив політик.

Він також розповів, чому обрав для політичної кар’єри саме Аграрну партію та висловив припущення, що його досі не виправдали через те, що партія багатьом «стоїть поперек горла.

«Одного дня до мене завітав Роман Безсмертний та запропонував взяти участь у розбудові Аграрної Партії України. Ми проговорили з ним нескінченну кількість годин — доки він не дав мені відповіді на всі запитання. Я взяв час на роздуми і в результаті все-таки вирішив приєднатися і допомогти побудувати партію того зразка, якого потребує і заслуговує наш народ. Якщо коротко, чому я повірив у Аграрну Партію –  це лідер і команда. Так, я їм вірю, сподіваюсь, що народ повірить теж.  Я бачив дуже багато наших політиків у різних іпостасях. Мене мало чим і мало хто може здивувати. Як я реагую на весь той бруд, який про мене пишуть в медіа? Готовий відповісти на всі запитання особисто, якщо комусь це цікаво. Зараз ми вступаємо в період передвиборчої боротьби і Аграрна Партія буде дуже багатьом стояти поперек горла. Подивіться на результат на виборах в ОТГ.  Тому моя персона точно буде використовуватись як засіб для чорного піару проти лідера і партії. Я лише прошу всіх думаючих людей відділяти чорне від білого і бажаю миру всім українцям! А ми, в свою чергу, будемо займатися своєю справою і перемагати конкурентів у чесній боротьбі, а не за допомогою брехні та наклепів», — резюмував Данилів.

Нагадаємо, що Василь Данилів був Головою Правління компанії  Корлеа Інвест Холдинг, яка входила до трійки найбільших приватних енергетичних компаній в Центральній Європі з річним оборотом до мільярда євро.

Раніше брав активну участь у передвиборчих кампаніях ВО «Батьківщина» – був координатором по Західному регіону під час Президентських виборів 2010 року. У 2012 році був заарештований за сфабрикованою справою. 22 липня 2014 року Комітет визволення політв’язнів визнав Василя Даниліва політв’язнем.

Источник: Власти.нет

  • 300
  • 22.02.2018 19:01

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода