Мешканці села Підгірці вимагають відмінити генплан вже під Генпрокуратурою

Читати цю новину російською мовою
Мешканці села Підгірці вимагають відмінити генплан вже під Генпрокуратурою
6 липня, перекривши Дніпровське шосе, мешканці села Підгірці, Київської області, намагалися привернути увагу районної та обласної влади, до проблеми коррупційного генплану, в якому запланована забудова багатоповерхівками їх рідного села.

Сьогодні 10 липня, всі активісти та ті, хто зміг приїхати з села, прийшли під стіни генеральної прокуратури.

Людей обурює те, що обласна та районні ради, роблять вигляд, що нічого не відбувається. За місцеву владу, навіть нема що говорити, кажуть активісти, адже саме вона прийняла зміни до генерального плану села, які дозволяють його багатоповерхову забудову. Відмінити прийнятий генплан та покарати того, хто за це відповідальний, ось основна мета. Нагадаємо, що за словами місцевих мешканців, всі зміни до генерального плану, були проведені без обговорень, за спинами громади.

Як вказувалося раніше, такі дії, можуть чекати всі невеличкі села, які розташувалися біля великих міст. Головна проблема в таких випадках полягає у тому, що села не мають належної інфраструктури починаючи від води та каналізації, та закінчуючи дитсадками та школами, а забудовники спочатку будують, а потім залишають все на призволяще.

На жаль в Україні, тільки небайдужість активістів та самих мешканців, гарантує порятунок села від багатоповерхової забудови та зберігає можливість проживати у затишних приватних будиночках, з подвір’ям, тихою природою, без сміттєзвалищ та торгових центрів.

Источник: Багнет

  • 146
  • 10.07.2018 14:05

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода