Євген Грушовець: «зліт» кар’єрними сходами

Читати цю новину російською мовою
Євген Грушовець: «зліт» кар’єрними сходами
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) створене, щоб викорінювати корупцію серед держслужбовців категорії «А». Вгадайте, хто чотири роки входив до Громадська рада бюро? Адвокат, що захищає, в тому числі, і держслужбовців цієї категорії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) створене, щоб викорінювати корупцію серед держслужбовців категорії «А». Вгадайте, хто чотири роки входив до Громадська рада бюро? Адвокат, що захищає, в тому числі, і держслужбовців цієї категорії.

Хто претендує на посаду судді Вищого антикорупційного суду? Раптово, в цей же адвокат – Євген Грушовець.

У наявності конфлікт інтересів, але кого це хвилює?

Євген Грушовець – досвідчений адвокат, партнер юридичної фірми «Aріо», член Ради Асоціації правників України з кримінального права та кримінального процесу. Він настільки «досвідчений», що примудряється захищати майнові права українських громадян в окупованому Криму, і російських громадян в Україні.

Ім’я Грушовца часто звучить у резонансних справах. У 2012 році він, працюючи на олігарха Курченко, допомагав йому відібрати у немолодої вчительки ділянку землі на Печерську. У 2013 році захищав у суді столичного підприємця Сергія Бута, звинуваченого у викраденні двох черниць Свято-Покровського монастиря. У 2016 році працював у захисті екс-заступника генпрокурора Віталія Касько, обвинуваченого у привласненні службових квартир.

Як, скажіть, адвокат з таким послужним списком потрапив до громадської ради НАБУ? Або у них при відборі кандидатів накидають додаткові бали за рейдерство, роботу в окупованому Криму і співпрацю з екс-регіоналами?

І це не всі питання, які хотілося б задати і НАБУ, і Євгенію Грушовцу. Як останньому вдалося так «злетіти» по кар’єрних сходах? У 2012 році він відбирає земельні ділянки у бабусь, а в 2020 претендує на місце у Вищому антикорупційному суді? Які надзвичайні вміння та навички допомагають йому вигравати суперечки в суді окупованого Криму? Багато подібних прецедентів можна нарахувати за роки окупації? Що такого особливого зробив Грушовець за 4 роки роботи у Громадській раді, що вважає, ніби місце в суді йому забезпечено?

А він вважає, тому що посилається на свою посаду в НАБУ, пропонуючи захист бізнесу. Обіцяючи вирішити будь-які питання, відкрити або закрити справу, натиснути на будь-якого слідчого, детективу чи заарештувати майно конкурентів. Грушовець, не соромлячись, експлуатує свій статус і зв’язку в бюро.

Логічно припустити, що вольготное самопочуття вправного адвоката пояснюється більш широкими связами, ніж передбачалося спочатку, що виходять за межі НАБУ і навіть країни.

У певних колах особистість Євгена Грушовца пов’язують з нещодавно затриманим генералом СБУ, якому закидають зв’язок з ФСБ, державну зраду.

Це припущення пояснює, ЧОМУ саме Грушовець так успішно відстоює інтереси громадян у Криму, але не пояснює, ЯКІ ПОСЛУГИ він надавав натомість сприяння.

Ми припускаємо, що без такої потужної підтримки Грушовец недовго протримається на плаву. У кращому випадку знову стане допомагати відбирати майно у людей похилого віку. У гіршому – його заслугами, нарешті, зацікавиться СБУ.

Источник: narodna-pravda.ua

  • 219
  • 26.04.2020 20:46

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода