Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР

Читати цю новину російською мовою
Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР

КНДР визнала незалежність "ДНР" та "ЛНР"

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило рішення Корейської Народної Демократичної Республіки визнати так звану. незалежність тимчасово окупованих Російською Федерацією територій у Донецькій та Луганській областях України.

Про це сказано в заяві на сайті МЗС України.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Там підкреслили, що розглядають це рішення як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України з боку Пхеньяна, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.

“Визнання північнокорейським режимом «суб’єктності» російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України”, – сказано в заяві.

У відповідь на такий недружній акт Україна заявила про розрив дипломатичних відносин з КНДР.

«Звернення Росії до КНДР про підтримку в легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність Москви, ніж Пхеньяна. В Росії більше не залишилося союзників у світі, окрім країн, які залежать від неї фінансово і політично, а рівень ізоляції РФ скоро досягне рівня ізоляції КНДР”, – наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

  • 126
  • 13.07.2022 19:50

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода